Omdat techniek een vak is

Over de Vakschool

Cottus Vakschool staat voor bekwaam, betrokken en persoonlijk modulair onderwijs. Cottus Vakschool ondersteunt alle Cottus labels door gericht onderwijs aan te bieden om zo medewerkers en toekomstige medewerkers ruimer en beter inzetbaar te maken binnen hun professie. Door hard en soft skills in kaart te brengen en hierop een persoonlijk opleidingsplan te ontwikkelen om zo het rendement en uiteindelijk de productiviteit te verbeteren.

Opleidingen voor zowel voor particulieren als bedrijven

Cottus Vakschool is toegankelijk voor iedereen die gedegen technisch onderwijs en of technische trainingen zoekt. Wij voorzien in de behoefte van onze klanten, externe bedrijven met een opleidingsvraagstuk, particulieren en onze eigen medewerkers.

Stap voor stap word de cursist door onze ervaren en gekwalificeerde docenten begeleid door het opleidingsprogramma. Daarom starten we altijd eerst met een uitgebreid intakegesprek waarin we samen met de cursist gaan kijken wat zijn ervaring is op het gebied van lassen. Daarna voeren we een lastest uit om praktisch goed te kunnen beoordelen welke competenties de cursist reeds beheerst. Na deze test wordt er een opleidingsadvies afgegeven over het NIL-instroomniveau.

Het voordeel van de modulaire aanpak is het persoonlijke karakter en de individuele snelheid van leren om de overdracht van kennis zo vloeiend mogelijk te laten verlopen waardoor het effect op productiviteit snel zichtbaar wordt.

Bekijk al onze opleidingen

De cursist staat centraal

Wij stellen de cursist centraal door hem of haar inspraak te geven in zijn of haar eigen leerproces. We betrekken onze cursisten bij de leerstof, onze manier van lesgeven en de doorloop van de cursus, training of opleiding. Zo wordt een training of opleiding een traject wat je gezamenlijk aangaat en uiteindelijk moet leiden tot een certificaat of diploma.

Bij aanvang van een NIL gecertificeerde opleiding gaat de lasdocent, lasmeester of projectmanager van Cottus Vakschool eerst een gesprek aan met u om te beoordelen waar uw exacte opleidingsbehoefte ligt. Daarna zal er een korte lastest worden afgenomen om ervoor te zorgen dat de opleiding die u wenst af te nemen ook degene is die bij u, of uw personeel past. Naar aanleiding van deze lastest zal er een opleidingsadvies worden verstrekt; dit allemaal om ervoor te zorgen dat het opleidingstraject zo soepeltjes mogelijk verloopt.

Specialist in lasopleidingen

Als Cottus Vakschool zijn we gespecialiseerd in lasopleidingen, lastrainingen en lascursussen zoals BMBE, MIG/MAG en TIG-trainingen. Medewerkers die wel willen leren lassen maar geen volledig gecertificeerde opleiding willen volgen, kunnen zich aanmelden voor één van de lastrainingen, lasopleidingen of lascursussen aan de Cottus Vakschool. Van een kennismakingstraining van twee dagen tot een basistraining van vijf dagen, waarin men leert een gedegen las te leggen binnen alle voorkomende lasprocedés, het is allemaal mogelijk. Met een lastest vooraf kunnen we het niveau van de cursist individueel bepalen.

Bekijk onze lasopleidingen

Contactformulier

Vul uw gegevens en uw vraag/reactie in

Ondersteuning bij personeelsmanagement

Cottus kan u ondersteunen in personeelsmanagement zaken, zoals beoordelings-, functionerings- en opleidingsgesprekken. Alles om ervoor te zorgen dat u als onderneming uw continuïteit waarborgt.

Wij bespreken natuurlijk graag met u de mogelijkheden voor zowel het inzetten als opleiden van technisch personeel.

Sandor Görtz
Directeur P&O
Landelijk / Hoofdkantoor Cottus

Techniek, maar dan door experts

Cottus, ooit begonnen in Twente, is met vestigingen in Almelo, Apeldoorn, Almere, Groningen, Helmond, Heerenveen en Hoogeveen uitgegroeid tot een grote regionale speler met een “echt technisch hart”.

Kwaliteit en vakmanschap staan bij ons voorop. Dit zien onze opdrachtgevers en medewerkers terug in onze eigen Cottus Vakscholen. Dit kenmerkt het team van goed opgeleide en gekwalificeerde technische mensen, die werkzaam zijn bij Cottus. De kennis en kunde, de liefde voor het vak en de gedrevenheid, maken het verschil!

De optimale driehoeksverhouding tussen de Cottus labels, haar medewerkers en haar opdrachtgevers maakt Cottus tot de meest professionele en duurzame partner in de technische arbeidsmarkt. Niet voor niets... omdat techniek een vak is!

Onze vestigingen

Loodgieter Peter: ‘Project van A tot Z aanpakken en lachend naar huis!’
Loodgieter Peter: ‘Project van A tot Z aanpakken en lachend naar huis!’
06-05-2021
Peter Mulder werkte het grootste deel van zijn leven in het onderhoud. Tot hij bijna tien jaar geleden zijn rug brak. “Met bouten is mijn rug weer v… Lees meer
Vakschoolstudent Gerben: van ambtenaar tot elektrotechnicus
Vakschoolstudent Gerben: van ambtenaar tot elektrotechnicus
22-04-2021
Stel je voor dat je 54 jaar oud bent en al jaren in een bepaalde sector werkt, maar je voelt dat je ambities eigenlijk in een ander werkveld liggen. Z… Lees meer
Vers van de pers!