Cottus - Hero - Vakschool Industrie lassen 2

Vakschooltraject

Word lasser

Welkom in de Cottus Vakschool!

Word lasser in de Cottus Vakschool. Wat houdt dit vak precies in? Wat ga je leren? En misschien nog wel het belangrijkste: wat kan je na het afronden van dit traject gaan doen? Bekijk wat we voor jou kunnen betekenen of kom direct in contact met jouw dichtstbijzijnde vestiging!

Ik wil meer informatie

Word lasser in de Cottus Vakschool

De Cottus Vakschool is dé plek om kennis te maken met jouw nieuwe vak van lasser. Speciaal voor jou hebben wij een traject gemaakt om jou klaar te maken voor je nieuwe carrière. Dat traject bestaat uit vier stappen:

  1. We starten met een kennismaking en een las-test om jouw niveau te bepalen.
  2. Bevalt dit van beide kanten, dan begin je met het Loopbaantraject: een intensieve opleiding van vier weken in onze Vakschool.
  3. Hierna start de leer-werk periode bij een van onze opdrachtgevers. Hier leer je het vak écht in de praktijk.
  4. Is alles wat hierboven staat goed gegaan en heb je een positieve beoordeling gekregen? Dan krijg je een contract en tekenen we de arbeidsovereenkomst!

Hierna kan je bij Cottus aan de slag. Dit betekent niet dat jouw ontwikkeling stopt. De volgende stap is namelijk om met je Projectmanager jouw unieke Carrièreplan samen te stellen. Hierin staan opleidingsmogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld een vervolgcursus of –training zijn van het NIL niveau 1, 2, 3 of 4. Dat ligt aan jouw wensen. Zo ben én blijf jij een échte specialist, omdat techniek een vak is.

Voordelen van de Cottus Vakschool

De Cottus Vakschool is dé plek om kennis te maken met jouw nieuwe vak van lasser. Hoe dit traject eruit ziet, gaan we je vertellen, maar we beginnen met de belangrijkste punten van de Cottus Vakschool op een rijtje:

  • Binnen een paar weken brengen we je de beginselen bij van het vak Lasser
  • Als je de opleiding succesvol afmaakt en bij ons aan de slag gaat, dan zijn hier geen kosten aan verbonden
  • Vind jij het na de opleiding leuk bij ons en zijn wij net zo blij met jou? Dan krijg je na 14 weken een jaarcontract bij Cottus! Als het heel goed bevalt van beide kanten, dan kan je ook direct een vast contract bij ons krijgen!

Klinkt goed, toch?

Meer informatie?

Hopelijk ben je enthousiast geworden over het Vakschooltraject voor lassen. Wil je eerst spreken met een Cottus-medewerker? Dat kan natuurlijk ook. Vul het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Samen maken we van lassen jouw vak!

Cottus - Vakschool Lassen gereedschap - Helmond

Samantha over haar omschooltraject tot lasser

Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

Leren in kleine klassen met persoonlijke begeleiding

Wij stellen jou centraal in de Vakschool. Dit doen we door samen in gesprek te gaan over jouw leerproces. We betrekken je bij de leerstof, onze manier van lesgeven en de doorloop van de opleiding. Daarnaast zijn onze klassen altijd klein, zodat we bekwaam, betrokken en persoonlijk onderwijs kunnen bieden.

Stap voor stap begeleiden onze ervaren instructeurs je door het opleidingsprogramma. Het voordeel van onze aanpak is het persoonlijke karakter en de individuele snelheid van leren. Jij staat centraal. We gaan dit traject samen aan en uiteindelijk hopen we dat jij hier een mooi certificaat en een nog mooiere baan aan overhoudt.

Veelgestelde vragen

Wat kost het om te starten bij de Vakschool?

Als jij het opleidingstraject goed afrond en je komt bij ons werken, dan zijn de kosten voor jouw opleiding voor Cottus. Daar hoef jij je niet druk over te maken.

Daarnaast begrijpen we dat niet iedereen om de hoek woont bij een van onze Vakscholen. Daarom bieden we een reiskostenvergoeding aan. Op die manier kan iedereen deelnemen aan een Vakschooltraject.

Hoe groot zijn de klassen op de Vakschool?

Een groep bestaat uit maximaal 12 leerlingen. We willen iedereen zo goed mogelijk kunnen begeleiden en op zijn of haar eigen tempo te laten leren. Daarom houden we de klassen bewust klein.

Hoe weet ik dat dit vak echt iets voor mij is?

We proberen om hier tijdens het kennismakingsgesprek achter te komen. Daarnaast hebben we ook de mogelijkheid om een dag mee te lopen om het vak te ervaren. Natuurlijk kan altijd blijken dat Installatietechniek niet bij je past. In dat geval kijken we of het vak van Elektrotechnicus of Lasser beter aansluit. We proberen altijd samen tot een goede oplossing te komen.

Ben ik wel geschikt voor deze opleiding?

Als jij gemotiveerd bent en graag met je handen werkt, dan zijn wij ervan overtuigd dat jij het vak kunt leren bij Cottus.

Wij zorgen ervoor dat jij in de toekomst mooi werk krijgt. Een baan met zekerheid en een goed loon.

Wanneer begint het volgende Vakschooltraject voor Lassen?

We proberen de planning die hierboven wordt genoemd aan te houden. Er zijn altijd omstandigheden denkbaar die ervoor kunnen zorgen dat het programma niet door kan gaan of uitgesteld moeten worden. Als dit het geval is, dan houden we je daarvan natuurlijk op de hoogte.

Hebben jullie een brochure waarin ik alles op mijn gemak na kan lezen?

Die hebben we zeker! Je kunt deze folder hier downloaden:

Download de folder

Enthousiast?

Word lasser

Mooi zo, je bent op het einde van de pagina aanbeland! Hopelijk betekent dit dat je enthousiast bent. Wil je beginnen, op de koffie komen of gewoon praten over de mogelijkheden? Vul dan dit formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Cottus - Laskappen STACO - regio Zuid - Sittard