Cottus - Vakschool - Loopbaantrajecten

Loopbaantraject medewerkers

Wij leiden uw toekomstige technische medewerker op

Het Cottus Loopbaantraject voor medewerkers is een samenwerking met het landelijk UWV. Met dit unieke programma leidt Cottus in haar eigen Vakschool gemotiveerde werkzoekenden op tot startende werknemers in de techniek.

 • TEG Multisite Sites
 • Cottus
 • Opdrachtgevers
 • Loopbaantraject medewerkers
 • Loopbaantraject van 14 weken

  Tijdens het 14 weken durende Loopbaantraject krijgen enthousiaste werkzoekenden de kans om hun eerste stappen in de techniek te zetten. Geen ervaring? Geen probleem! Onze instructeurs weten precies hoe ze de leerlingen klaar kunnen stomen voor een start in de praktijk.

  Industrie

  In de richting Las- en Metaaltechniek (Industrie) leiden wij enthousiaste kandidaten op tot startend Lasser.

  Loopbaantraject Industrie

  1
  Loopbaantraject - Industrie Installatie - 1 kennismaking
  Kennismaking en lastest
  Wij vinden het belangrijk dat een medewerker over de juiste motivatie, instelling en houding beschikt. Daarom maken wij eerst uitgebreid kennis met een kandidaat. Ook doen we met de kandidaat een lastest om het niveau te bepalen.
  2
  Loopbaantraject - Industrie - 2 Loopbaantraject
  Loopbaantraject (6 weken)
  Na zes weken praktijklessen in de Vakschool beschikken onze medewerkers over de praktische basiskennis van het lassen en de bijbehorende vaktheorie. Deze periode wordt afgesloten met een NIL-diploma op niveau 2 in TIG of MAG en een VCA basis certificaat.
  3
  Loopbaantraject - Industrie - 3 Leer-werk-periode
  Leer-werk-periode (8 weken)
  Na het Loopbaantraject zijn de medewerkers klaar om de kneepjes van het vak te leren bij u op de werkvloer. Tijdens deze periode zijn de medewerkers in te zetten tegen een leerlingtarief.
  4
  Loopbaantraject - Industrie - 4 Verdieping
  Verdieping
  Medewekers kunnen hierna een BBL-traject starten. De opleiding gaat dan een dag per week verder bij een ROC in de buurt. De medewerkers blijft vier dagen per week inzetbaar. Hierna blijven wij cursussen, trainingen en laskwalificaties aanbieden. Zo blijven onze medewerkers zich ontwikkelen.

  Installatietechniek

  Ook in de Elektro- en Installatietechniek (Installatietechniek) leiden wij mensen op. Na het Loopbaantraject gaan onze medewerkers aan de slag als startend Elektromonteur of startend Installatiemonteur. En het traject ziet er in grote lijnen hetzelfde uit als voor starters in de Industrie.

  Loopbaantraject Installatietechniek

  1
  Loopbaantraject - Industrie Installatie - 1 kennismaking
  Kennismaking
  Wij vinden het belangrijk dat toekomstige medewerkers over de juiste motivatie, instelling en houding beschikken. Daarom beginnen wij altijd met een uitgebreide kennismaking met een kandidaat.
  2
  Loopbaantraject - Installatie - 2 Loopbaantraject
  Loopbaantraject (4 weken)
  Na vier weken praktijklessen in de Vakschool beschikken onze medewerkers over de praktische basiskennis van het vak, het materiaal en kennen zij de bijbehorende vaktheorie. Ook beschikken zij over een VCA basis certificaat.
  3
  Loopbaantraject - Installatie - 3 Leer-werk-periode
  Leer-werk-periode (10 weken)
  Na het Loopbaantraject zijn de medewerkers klaar om de kneepjes van het vak te leren bij u op de werkvloer. Tijdens deze periode zijn de medewerkers in te zetten tegen een leerlingtarief.
  4
  Loopbaantraject - Installatie - 4 Verdieping
  Verdieping
  Medewerkers blijven zich ook hierna ontwikkelen. De opleiding gaat een dag per week verder op een ROC in de buurt of in de avonduren op de Cottus Vakschool. De medewerkers blijft vier dagen per week beschikbaar, maar blijft zich dus ook ontwikkelen. Ook hierna blijven wij cursussen en trainingen aanbieden. Want techniek staat nooit stil!

  Blogs

  Meer weten?

  Wij vertellen je graag wat we voor je kunnen betekenen. Neem vrijblijvend contact op met de dichtstbijzijnde Cottus-vestiging, of vul het formulier hiernaast in. Dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!

  Cottus - Vakschool Elektromonteur - Helmond 6