Cottus - Hero - Installatietechniek

Elektro- en installatietechniek

Bij Cottus kan je alle kanten op

Hou jij van een beetje (elektrische) spanning? Krijg jij energie van het onderhouden, repareren & installatie van verschillende technische installaties? Kom werken in de elektro- en installatietechniek. Welke kant jij ook op wilt met jouw passie in de elektro- en installatietechniek; het kan bij Cottus. Wij werken samen met prachtige opdrachtgevers en wij vinden altijd de job die beste bij jou past.

Opleidingen Adviesgesprek Vacatures

 • TEG Multisite Sites
 • Cottus
 • Vakgebieden
 • Elektro- en Installatietechniek
 • Werk waar je energie van krijgt

  De energietransitie is in volle gang en zorgt voor mooie uitdagingen. Hoe gaan we Nederland van het gas af krijgen? Blijft er voldoende stroom beschikbaar voor iedereen zonder dat we ons elektriciteitsnet teveel gaan belasten? Het zijn grote uitdagingen die ervoor zorgen dat we de komende jaren veel vakmensen nodig hebben in Installatie- en Elektrotechniek.

  Onderhouden, repareren, installeren en testen. Jij wordt er blij van als een (elektrische) installatie die jij hebt gemaakt functioneert zoals het hoort. Je doet dit binnen de woning- of utiliteitsbouw, dit doe je bij een opdrachtgever die bij jou past. Wij hebben een groot aanbod van diverse vacatures voor alle specialismen binnen het vakgebied. Je kunt via Cottus bijvoorbeeld aan de slag als installatiemonteur, loodgieter, panelenbouwer of elektromonteur.

  Wat jouw vak ook is; veelzijdig werk is gegarandeerd. Nieuw technieken, uitdagingen en steeds weer nieuwe oplossingen pas jij dagelijks toe. Als dat jouw ambitie is. Daarover heb jij contact met jouw Projectmanager van Cottus. De Projectmanager kan je zien als jouw zaakwaarnemer; hij gaat je vooruit helpen in je carrière. Sterker nog: als jij  voor ons werkt en door wilt leren, dan zijn de kosten van jouw vervolgopleiding voor ons!

  Wij kennen jouw kwaliteiten en persoonlijkheid en weten waar jij ècht blij van wordt. Daardoor kunnen wij jou perfect matchen met een van onze opdrachtgevers. Als wij een match voor je hebben, gaan we samen in gesprek bij de opdrachtgever om te kijken of jij hier echt past. Zo weten we zeker dat jij met plezier aan de slag gaat namens Cottus bij een van onze opdrachtgevers.

  Project van A tot Z aanpakken en lachend naar huis!
  - Cottus-loodgieter Peter

  Vakschooltraject Installatie of Elektro

  Binnen een aantal weken leer je aan de Cottus Vakschool de basis voor het vak elektromonteur of installatiemonteur. Jij kiest welke kant je op wilt. Rond jij de opleiding succesvol af en kom je bij ons werken? Dan betalen wij jouw opleiding. Ben je na 14 weken werken nog steeds blij met ons? En wij met jou? Dan krijg je bij Cottus een contract!

  Meer info Installatie Meer info Elektro

  Voordelen van werken bij Cottus

  Kom ik bij Cottus in dienst?

  Ja, je komt bij Cottus in dienst. Wij detacheren jou bij één van onze opdrachtgevers. We zorgen dat jouw baan past bij je wensen en ambities. Je bepaalt zelf welke kant je op wilt!

  Je houdt zelf de regie. Zit jij niet bij een opdracht of opdrachtgever die goed bij je past? Dan gaat jouw persoonlijke Projectmanager van Cottus op zoek naar een nieuwe klus.

  Stopt een opdracht onverwachts? Geen zorgen. Jouw projectmanager gaat actief op zoek naar een nieuwe klus waar jij je tanden in kunt zetten. Dat is één van de grote voordelen van het werken voor een detacheerder, zoals Cottus.

  Wat voor contract krijg ik?

  Je krijgt een normale arbeidsovereenkomst. Daarmee heb je dezelfde zekerheden als wanneer je rechtstreeks bij een opdrachtgever zou werken. Met een goed salaris en mooie voorwaarden van Cottus.

  De duur van je contract is in goed overleg. Een jaarcontract, vast contract of liever een contract voor de duur van een project. Het kan allemaal.

  Kan ik me ook laten opleiden of bijscholen

  Jazeker! Bij Cottus hebben we namelijk onze eigen Cottus Vakschool. En in sommige gevallen kan dit nog kosteloos ook!

  De Cottus Vakschool maakt jou beter in je vak. We hebben drie Vakscholen bij onze vestigingen in Heerenveen, Apeldoorn en Helmond. Hier leren wij techneuten met verschillende (ervarings)niveaus meer over hun vak.

  • Ben je helemaal nieuw in de techniek? Dan volg je een van onze Vakschooltrajecten.
  • Werk je al in de Installatietechniek of Industrie? Volgt dan bij ons NEN- en/of verschillende Veiligheidstrainingen.
  • Wil jij je skills als lasser aanscherpen? We hebben verschillende opleidingen, trainingen en cursussen om jou nóg beter te maken.

  Wij vinden het belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen. Als je dat tenminste wilt. Daarom bespreek je ook regelmatig met je Projectmanager bij Cottus welke kant je op wilt in je carrière. Want jij hebt de regie!

  Kan ik doorgroeien in mijn vak bij Cottus?

  Als jij wilt groeien in je vak, dan juichen wij dat alleen maar toe. Sterker nog, we willen je hier actief bij helpen! Daar maken we samen met jou een Carrièreplan.

  Hierin zetten we jouw ambities op een rijtje en bepalen we samen hoe we deze waar gaan maken. Is hier een cursus voor nodig? Dan gaan we dat regelen! En we zorgen natuurlijk dat je bij een opdrachtgever aan de slag gaat waar jij kan werken aan je ambities.

  Merk je dat je niet meer doorgroeit bij je huidige opdrachtgever? Dan is switchen een stuk eenvoudiger bij een detacheringsbureau dan wanneer je bij een technisch bedrijf werkt. Nog een extra reden om voor Cottus te kiezen dus!

  Wat als ik het toch niet naar mijn zin heb?

  Door onze persoonlijke aanpak weten wij altijd waar jouw kwaliteiten, ambities en wensen liggen. Wij kennen jou én onze opdrachtgevers. En daarom zijn wij ervan overtuigd dat we altijd dé baan voor jou kunnen vinden.

  Blijkt het uiteindelijk toch geen perfecte match vanuit jou of de werkgever? Laat het ons gewoon weten. Dan gaan we samen kijken naar een oplossing. Dit kan bijvoorbeeld een baan zijn bij een andere opdrachtgever, of een andere functie. We staan klaar om alle mogelijkheden met je door te nemen.

  We willen namelijk dat jij blij wordt van je baan!

  Hoe is de begeleiding vanuit Cottus?

  Je krijgt een vaste Projectmanager die alles voor jou regelt. Hij of zij staat voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Jouw Projectmanager begeleidt je bij alle stappen die je binnen Cottus gaat doorlopen. Vanaf je eerste gesprek tot (hopelijk) je pensioen, en alles wat daar tussenin zit.

  Ook spreek je jouw Projectmanager regelmatig om jouw voortgang te bespreken. Jullie maken samen een Carrièreplan en nemen regelmatig door hoe het met jou gaat én je ontwikkeling gaat.

  Samen kijken we naar jouw ideale baan. Heb je daar een training, cursus of opleiding voor nodig? Dan kunnen we dit vaak oplossing met oplossingen binnen onze eigen Cottus Vakschool.

  Wat is het salaris?

  Je hoort weleens dat je bij een detacheerder minder verdiend dan wanneer je bij een opdrachtgever in dienst gaat. Dit klopt NIET. Sterker nog, het is wettelijk bepaald dat dit niet mag.

  Je verdient een marktconform salaris op basis van je opleiding, werkervaring, talenten en ambities. Net zoals je bij de opdrachtgever zou krijgen.

  Ik heb toch nog vragen, bij wie moet ik zijn?

  Bij ons! We vinden het belangrijk dat je weet waar je aan begint, dus we leggen graag persoonlijk aan je uit wat we precies doen en wat we voor je kunnen betekenen.

  Dus kom een gezellig bij ons op de koffie! Dan bespreken we graag de mogelijkheden met je. Hier vind je jouw dichtstbijzijnde Cottus-vestiging.

  Vind de vacature die bij jou past

  Niet gevonden wat je zoekt binnen de Elektro- en Installatietechniek?

  Heb je jouw ideale werk in de Installatie- en Elektrotechniek nog niet gevonden? Laat Cottus je helpen om jouw plek te vinden.

  Als specialist in de technische arbeidsbemiddeling kennen wij meer dan 600 bedrijven in de techniek. We kennen de bedrijfscultuur en leren jou ook goed kennen. Zo kunnen we de beste match maken. Laat je gegevens hieronder achter en we dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

  Cottus vind jouw droombaan

  Stap 1
  Bewerk stap 1
  Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
  Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
  Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
  Vul een geldig telefoonnummer in
  Stap 2
  Wijzig stap 2
  Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
  Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
  Stap 3
  Bewerk stap 3
  Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
  Curriculum Vitae
  Geselecteerd bestand:
  Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
  Maximum bestandsgrootte van 2MB is overschreden.