Cottus - Hero - Vakschool Industrie lassen

Start in de techniek

Welkom bij de Cottus Vakschool!

Als jij een carrière wilt starten in de techniek, dan is dit dé plek voor jou. In onze Vakschool leiden we jou op tot installatiemonteur, elektromonteur of lasser.

Wat houden onze Vakschooltrajecten precies in? Wat ga je leren? En misschien nog wel het belangrijkste: wat kan je na het afronden van dit traject doen? We leggen het je uit.

 • TEG Multisite Sites
 • Cottus
 • Vakschool
 • Start in de techniek
 • Vakschooltrajecten

  Werk in de techniek

  De Cottus Vakschool is dé plek om kennis te maken met jouw nieuwe vak van installatiemonteur, elektrotechnicus of lasser. Het Vakschooltraject bestaat uit de volgende stappen:

  1. We starten met een kennismaking
  2. Bevalt dit van beide kanten, dan begin je met het Loopbaantraject: een intensieve opleiding van vier weken in onze Vakschool
  3. Hierna start de leer-werk periode bij een van onze opdrachtgevers. Hier leer je het vak écht in de praktijk
  4. Is alles wat hierboven staat goed gegaan en heb je een positieve beoordeling gekregen? Dan krijg je een contract voor langere tijd en tekenen we de arbeidsovereenkomst!

  Voordelen Cottus Vakschool

  Behalve dat je wordt opgeleid tot een vakman of -vrouw in een vak waar altijd werk in is, heeft de Cottus Vakschool nog meer voordelen:

  • Binnen een paar weken brengen we je de beginselen bij van het vak elektrotechnisch monteur, CV monteur/loodgieter of lasser
  • Als je de opleiding succesvol afrondt, zijn hier geen kosten aan verbonden
  • Willen we na jouw opleiding met elkaar verder, dan krijg je een contract bij Cottus!

  Klinkt goed, toch? Kijk snel verder wat we voor je kunnen betekenen!

  Benieuwd hoe we te werk gaan in de Cottus Vakschool?

  Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

  Veelgestelde vragen

  Wat kost het om te starten in de Vakschool?

  Als je het opleidingstraject goed afrond en je komt bij ons werken, dan zijn de kosten voor jouw opleiding voor Cottus. Jij hoeft je daar niet druk over te maken.

  Daarnaast begrijpen we dat niet iedereen om de hoek kan wonen bij een van onze Vakscholen. Daarom bieden we een reiskostenvergoeding aan. Op die manier kan iedereen deelnemen aan een Vakschooltraject.

  Hoe groot zijn de klassen in de Vakschool?

  Een groep bestaat uit maximaal 12 leerlingen. We willen iedereen zo goed mogelijk kunnen begeleiden en iedereen op zijn of haar eigen tempo te laten leren. Daarom houden we de klassen bewust klein.

  Hoe weet ik of dit vak echt iets voor mij is?

  We proberen hier tijdens het kennismakingsgesprek achter te komen. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om een dag mee te lopen om het vak te ervaren.

  Natuurlijk kan blijken dat Installatietechniek niet bij je past. In dat geval gaan we kijken of het vak van Elektrotechnicus of Lasser beter aansluit. We proberen altijd samen tot een goede oplossing te komen.

  Hebben jullie een folder met nog meer informatie?

  Die hebben we zeker! Je kunt deze folder hier downloaden:

  Download de folder

  Meer weten?

  Vraag snel meer informatie aan over de Cottus Vakschool of start direct met jouw nieuwe carrière! Laat hier jouw gegevens achter, en wij nemen contact met je op!

  Cottus - HC - Vakschool Installatietechniek Apeldoorn