Cottus - Vakschool Installatietechniek - Helmond

Vakschooltraject

Word installatiemonteur

Welkom in de Cottus Vakschool!

Wij leiden je op tot installatiemonteur. Jij wordt installatiemonteur in de Cottus Vakschool. Wat houdt dit vak precies in? Wat ga je leren? En misschien nog wel het belangrijkste: wat kan je na het afronden van dit traject gaan doen? Kijk wat we voor je kunnen betekenen of kom direct in contact met jouw dichtstbijzijnde vestiging!

Ik wil meer informatie

 • TEG Multisite Sites
 • Cottus
 • Vakschool
 • Word installatiemonteur
 • Word installatiemonteur in de Cottus Vakschool

  De Cottus Vakschool is dé plek om kennis te maken met jouw nieuwe vak van installatiemonteur. Speciaal voor jou hebben wij een traject gemaakt om jou klaar te maken voor je nieuwe carrière. Dat traject bestaat uit vier stappen:

  1. We starten met een kennismaking om erachter te komen wie jij bent en wat je motiveert.
  2. Bevalt dit van beide kanten, dan begin je met het Loopbaantraject: een intensieve opleiding van vier weken in onze Vakschool.
  3. Hierna start de leer-werk periode bij een van onze opdrachtgevers. Hier leer je het vak in de praktijk.
  4. Is alles wat hierboven staat goed gegaan en heb je een positieve beoordeling gekregen? Dan krijg je een contract en tekenen we de arbeidsovereenkomst!

  Hierna kan je direct bij Cottus aan de slag. Dit betekent niet dat je ontwikkeling stopt. De volgende stap is om met je Projectmanager jouw unieke Carrièreplan samen te stellen. Hierin staan jouw opleidingsmogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld een vervolgopleiding BBL Niveau 2 zijn. Dat ligt aan jouw wensen. Zo ben én blijf jij een échte specialist, omdat techniek een vak is.

  Voordelen van de Cottus Vakschool

  De Cottus Vakschool is dé plek om kennis te maken met jouw nieuwe vak van installatiemonteur. Hoe dit traject eruit ziet, gaan we je zo vertellen, maar we beginnen even met de belangrijkste punten van de Cottus Vakschool op een rijtje te zetten:

  • Binnen een paar weken brengen we je de beginselen bij van het vak Installatiemonteur
  • Als je de opleiding succesvol afmaakt en bij ons aan de slag gaat, dan zijn hier geen kosten aan verbonden
  • Vind jij het na de opleiding leuk bij ons en zijn wij net zo blij met jou, dan krijg je na 14 weken al een jaarcontract bij Cottus! Als het heel goed bevalt van beide kanten, dan kan je ook direct een vast contract bij ons krijgen!

  Klinkt goed, toch?

  Meer informatie?

  Hopelijk ben je enthousiast geworden over het Vakschooltraject voor installatiemonteur. Wil je eerst spreken met een Cottus-medewerker? Dat kan natuurlijk ook. Vul het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Samen maken we van techniek jouw vak!

  Cottus - Installatietechniek - CV monteur Loodgieter 8

  Leren in kleine klassen met persoonlijke begeleiding

  Wij stellen jou centraal in de Vakschool. Dit doen we door samen in gesprek te gaan over jouw leerproces. We betrekken je bij de leerstof, onze manier van lesgeven en de doorloop van de opleiding. Daarnaast zijn onze klassen altijd klein, zodat we bekwaam, betrokken en persoonlijk onderwijs kunnen bieden.

  Stap voor stap begeleiden onze ervaren instructeurs je door het opleidingsprogramma. Het voordeel van onze aanpak is het persoonlijke karakter en de individuele snelheid van leren. Jij staat centraal. We gaan dit traject samen aan en uiteindelijk hopen we dat jij hier een mooi certificaat en een nog mooiere baan aan overhoudt.

  Veelgestelde vragen

  Wat kost het om te starten bij de Vakschool?

  Als jij het opleidingstraject goed afrond en je komt bij ons werken, dan zijn de kosten voor jouw opleiding voor Cottus. Daar hoef jij je dus niet druk over te maken.

  Daarnaast begrijpen we dat niet iedereen om de hoek kan wonen bij een van onze Vakscholen. Daarom bieden we een reiskostenvergoeding aan. Op die manier kan iedereen deelnemen aan een Vakschooltraject.

  Hoe groot zijn de klassen op de Vakschool?

  Een groep bestaat uit maximaal 12 leerlingen. We willen iedereen zo goed mogelijk kunnen begeleiden en iedereen op zijn of haar eigen tempo te laten leren. Daarom houden we de klassen bewust klein.

  Hoe weet ik dat dit vak echt iets voor mij is?

  We proberen om hier tijdens het kennismakingsgesprek achter te komen. Daarnaast hebben we ook de mogelijkheid om een dag mee te lopen om het vak alvast te ervaren. Natuurlijk kan  blijken dat Installatietechniek niet bij je past. In dat geval gaan we kijken of het vak van Elektrotechnicus of Lasser beter aansluit. We proberen altijd samen tot een goede oplossing te komen.

  Ben ik wel geschikt voor deze opleiding?

  Als jij gemotiveerd bent en graag met je handen werkt, dan zijn wij ervan overtuigd dat wij je het vak kunnen leren.

  Wij gaan ervoor zorgen dat jij in de toekomst mooi werk krijgt. Een baan met zekerheid en een goed loon.

  Wanneer begint het volgende Vakschooltraject voor installatiemonteur?

  We proberen de planning die hierboven wordt genoemd aan te houden. Er zijn altijd omstandigheden denkbaar die ervoor kunnen zorgen dat het programma niet door kan gaan of uitgesteld moeten worden. Als dit het geval is, dan houden we je daarvan natuurlijk op de hoogte.

  Hebben jullie een brochure waarin ik alles op mijn gemak na kan lezen?

  Die hebben we zeker! Je kunt deze folder hier downloaden:

  Download de folder

  Enthousiast?

  Word installatiemonteur

  Mooi zo, je bent op het einde van de pagina aanbeland! Hopelijk betekent dit dat je enthousiast bent. Wil je beginnen,  op de koffie komen of gewoon spreken over de mogelijkheden? Vul dit formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

  Cottus - Installatietechniek - CV monteur Loodgieter 10