Welk vakgebied past bij jou?

Bij Cottus kan je alle kanten op

Welke kant jij ook op wilt in de techniek, het kan bij Cottus! Welk vakgebied past bij jou? Wij hebben de mooiste banen voor je in de Elektro- en Installatietechniek, in de Las- en Metaaltechniek én in de High Tech-sector.

Maar misschien ben jij je nog aan het oriënteren en wil je eerst meer informatie over de verschillende vakgebieden. Al die informatie vind je hier! Mis je toch nog iets? Neem dan contact met ons op. We leggen het je allemaal graag uit.

Elektro- en Installatietechniek Las- en Metaaltechniek Hightech

Bij Cottus draait het om jou!

Heb je al jaren ervaring of kom je net kijken in de techniek? Wij vinden het belangrijk dat jij met plezier naar je werk gaat. Dat je vol energie naar je werk gaat, maar net zo vol energie weer thuiskomt na een leuke werkdag.

Wij zijn ervan overtuigd dat we jouw perfect klus bij een van onze ruim 600 opdrachtgevers kunnen vinden. We kennen onze medewerkers, maar ook onze opdrachtgevers door en door. Hierdoor maken we niet alleen een match op werkgebied, maar we kijken ook of jij als persoon binnen een bedrijf past.

Op je plaats bij Cottus

Wat voor functie je ook zoekt. Bij een groot of juist een kleiner bedrijf. Cottus helpt helpt je bij iedere stap. Want wij zijn niet tevreden voordat jij dat bent. Wij vinden de functie in het vakgebied dat past bij jou.

Is werken bij Cottus iets voor jou? Bekijk de meest gestelde vragen!

Kom ik bij Cottus in dienst?

Ja, je komt bij Cottus in dienst. Wij detacheren jou bij één van onze opdrachtgevers. Daarbij zorgen we dat jouw baan past bij je wensen en ambities. Je bepaalt welke kant je op wilt!

Je houdt zelf de regie. Zit jij niet bij een opdracht of opdrachtgever die goed bij je past? Dan gaat jouw persoonlijke Projectmanager van Cottus op zoek naar een nieuwe klus.

Stopt een opdracht onverwachts? Geen zorgen. Jouw projectmanager gaat actief op zoek naar een nieuwe klus waar jij je tanden in kunt zetten. Dat is één van de grote voordelen van het werken voor een detacheerder, zoals Cottus.

Wat voor contract krijg ik?

Je krijgt een normale arbeidsovereenkomst, géén uitzendovereenkomst. Daarmee heb je dezelfde zekerheden als wanneer je rechtstreeks bij een opdrachtgever zou werken. Met een goed salaris en mooie voorwaarden van Cottus.

De duur van je contract gaat in goed overleg. Een jaarcontract, vast contract of liever een contract voor de duur van een project. Het kan allemaal.

Kan ik me ook laten opleiden of bijscholen?

Jazeker! Bij Cottus hebben we namelijk onze eigen Cottus Vakschool.

De Cottus Vakschool maakt jou beter in je vak. We hebben drie Vakscholen bij onze vestigingen in Heerenveen, Apeldoorn en Helmond. Hier leren wij techneuten met verschillende (ervarings)niveaus meer over hun vak.

  • Ben je helemaal nieuw in de techniek? Dan volg je een van onze Vakschooltrajecten.
  • Werk je al in de Installatietechniek of Industrie? Volgt dan bij ons NEN- en/of verschillende Veiligheidstrainingen.
  • Wil jij je skills als lasser aanscherpen? We hebben verschillende opleidingen, trainingen en cursussen om jou nóg beter te maken.

Jouw vakgebied

Wij vinden het belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen. Als je dat tenminste wilt. Daarom bespreek je ook regelmatig met je Projectmanager bij Cottus welke kant je op wilt in je carrière. Want jij hebt de regie!

Kan ik doorgroeien in mijn vak bij Cottus?

Als jij wilt groeien in je vak, dan juichen wij dat alleen maar toe. Sterker nog, we willen je hier actief bij helpen! Daar maken we samen met jou een Carrièreplan.

Hierin zetten we jouw ambities op een rijtje en bepalen we samen hoe we deze waar gaan maken. Is hier een cursus voor nodig? Dan gaan we dat regelen! En we zorgen natuurlijk dat je bij een opdrachtgever aan de slag gaat waar jij kan werken aan je ambities.

Merk je dat je niet meer doorgroeit bij je huidige opdrachtgever? Dan is switchen een stuk eenvoudiger bij een detacheringsbureau dan wanneer je bij een technisch bedrijf werkt. Nog een extra reden om voor Cottus te kiezen dus!

Wat als ik het toch niet naar mijn zin heb?

Door onze persoonlijke aanpak weten wij altijd waar jouw kwaliteiten, ambities en wensen liggen. Wij kennen jou én onze opdrachtgevers. En daarom zijn wij ervan overtuigd dat we altijd dé baan voor jou kunnen vinden.

Blijkt het uiteindelijk toch geen perfecte match vanuit jou of de werkgever? Laat het ons gewoon weten. Dan gaan we samen kijken naar een oplossing. Dit kan bijvoorbeeld een baan zijn bij een andere opdrachtgever, of een andere functie. We staan klaar om alle mogelijkheden met je door te nemen.

We willen namelijk dat jij blij wordt van je baan!

Hoe is de begeleiding vanuit Cottus?

Je krijgt een vaste Projectmanager die alles voor jou regelt. Hij of zij staat voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Jouw Projectmanager begeleidt je bij alle stappen die je binnen Cottus gaat doorlopen. Vanaf je eerste gesprek tot (hopelijk) je pensioen, en alles wat daar tussenin zit.

Ook spreek je jouw Projectmanager regelmatig om jouw voortgang te bespreken. Jullie maken samen een Carrièreplan en nemen regelmatig door hoe het met jou gaat én je ontwikkeling gaat.

Samen kijken we naar jouw ideale baan. Heb je daar een training, cursus of opleiding voor nodig? Dan kunnen we dit vaak oplossing met oplossingen binnen onze eigen Cottus Vakschool.

Wat is het salaris?

Je hoort weleens dat je bij een detacheerder minder verdiend dan wanneer je bij een opdrachtgever in dienst gaat. Dit klopt NIET. Sterker nog, het is wettelijk bepaald dat dit niet eens mag.

Je verdient dus een marktconform salaris op basis van je opleiding, werkervaring, talenten en ambities. Net zoals je bij de opdrachtgever zou krijgen.

Ik heb toch nog vragen, bij wie moet ik zijn?

Bij ons! We vinden het belangrijk dat je weet waar je aan begint, dus we leggen graag persoonlijk aan je uit wat we precies doen en wat we voor je kunnen betekenen.

Dus kom een gezellig bij ons op de koffie! Dan bespreken we graag de mogelijkheden met je. Hier vind je jouw dichtstbijzijnde Cottus-vestiging.

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

1
Cottus - Tekenen contract
Sollicitatieformulier invullen
Heb je een functie gevonden die bij je past? Vul dan het sollicitatieformulier in bij die vacature. Of doe een open sollicitatie via het formulier hieronder. Dan gaan wij op zoek naar een functie die bij jou past!
2
Cottus - Kennismaking met koffie
Gesprek met jouw Projectmanager
Hierna word je uitgenodigd voor een gesprek met jouw Cottus-projectmanager. Wij vinden het belangrijk dat jullie elkaar goed leren kennen, zodat de Projectmanager op zoek kan naar opdrachten die écht bij jou en je ambities passen.
3
Op zoek naar een opdracht
Zie jij het zitten in Cottus en Cottus in jou? Mooi zo! Dan gaat jouw Projectmanager op zoek naar een klus bij een opdrachtgever die bij jou past. Want jij hebt de regie. Zit je niet op je plek, dan zoekt je projectmanager naar een nieuwe opdracht.
4
Cottus - Aan de slag
Aan de slag!
Wanneer we jouw ideale klus en opdrachtgever gevonden hebben, kan je aan de slag! In de installatietechniek, industrie of High Tech? Wij zoeken wat bij jou past!

Laat Cottus jouw droombaan vinden!

Stap 1
Bewerk stap 1
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Vul een geldig telefoonnummer in
Stap 2
Wijzig stap 2
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Stap 3
Bewerk stap 3
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Curriculum Vitae
Geselecteerd bestand:
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Maximum bestandsgrootte van 2MB is overschreden.