Ons nieuws

Wat verdient een elektromonteur? Ontdek het elektromonteur salaris!

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als elektromonteur, dan wil je natuurlijk weten wat je kunt verdienen. Het elektromonteur salaris kan variëren afhankelijk van bijvoorbeeld ervaring, opleiding en specialisatie. Maar of je nu start in het vak of al jaren ervaring hebt: het loon van een elektromonteur is goed.

Gemiddelde elektromonteur brutoloon

Het gemiddelde elektromonteur brutoloon in Nederland is ongeveer € 2.800 per maand. Dit komt neer op ongeveer € 16 per uur. Elektromonteurs die meer ervaring hebben, kunnen meer verdienen dan dit gemiddelde, terwijl elektromonteurs die net beginnen misschien minder verdienen.

Over het algemeen verdient een beginnende elektromonteur ongeveer €2.200 tot €2.700 bruto per maand. Naarmate de elektromonteur meer werkervaring opdoet, kan het salaris oplopen tot €3.500 tot €4.800 bruto per maand.

Wat bepaalt jouw salaris als elektromonteur?

Als je werkt als elektromonteur, zijn er verschillende factoren die invloed kunnen hebben op je elektromonteur inkomen. Bijvoorbeeld hoeveel ervaring je hebt. Elektromonteurs met meer ervaring hebben vaak meer kennis en vaardigheden opgebouwd, waardoor ze efficiënter kunnen werken en complexere taken kunnen uitvoeren. Dit kan leiden tot hogere salarissen. Ook kan specialisatie invloed hebben op je inkomen. Bijvoorbeeld als je gespecialiseerd bent in beveiligingssystemen, zonne-energie of brandmeldinstallaties.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ook speelt je opleidingsniveau een rol. Over het algemeen verdienen elektromonteurs met een hoger opleidingsniveau meer dan elektromonteurs met een lager opleidingsniveau. Hogere opleidingsniveaus worden vaak geassocieerd met meer kennis en vaardigheden op het gebied van elektrotechniek, waardoor je een hoger salaris kan verdienen.

Daarnaast zijn er verschillende certificeringen die elektromonteurs kunnen behalen die hun kennis en vaardigheden aantonen en hen onderscheiden van niet-gecertificeerde elektromonteurs. Enkele voorbeelden van certificeringen die relevant zijn voor elektromonteurs zijn NEN 3140 en VCA. Deze certificeringen zijn ook in de Cottus Vakschool te behalen. Elektromonteurs die gecertificeerd zijn, hebben vaak meer kansen op werk en kunnen hogere salarissen verdienen dan niet-gecertificeerde elektromonteurs.

Omscholen naar elektromonteur

Ben je benieuwd naar het elektromonteur salaris en wat jij kunt verdienen? Dan is een carrière als elektromonteur zeker het overwegen waard! Door de groeiende vraag naar technisch geschoold personeel is er momenteel veel vraag naar elektromonteurs. Dit betekent dat er veel mogelijkheden zijn om een goed inkomen te verdienen. En binnen Cottus hebben wij verschillende mooie vacatures voor elektromonteurs.

Wil je het vak van elektromonteur juist leren? Dan ben je bij Cottus ook aan het goede adres. Wij bieden namelijk een traject aan in onze Vakschool waarin we je in veertien weken opleiden tot startend elektromonteur. Dit noemen we ons Vakschooltraject Elektrotechniek.

Als je meer wilt weten over de verschillende opties voor een carrière als elektromonteur, dan denken wij graag met je mee. Bekijk snel welke vestiging in de buurt zit bij jou. Hopelijk helpt dit artikel jouw bij de keuze voor een carrière in de elektrotechniek.

Vind jouw droombaan bij Cottus

Gerelateerde artikelen