Cottus - Hero - Vakschool Industrie lassen

Cottus x Noordelijke Banenbeurs

Wordt techniek jouw vak?

Tof dat je even gestopt bent bij onze stand in Groningen! Je hebt het ongetwijfeld al gehoord, maar wij zijn dus Cottus. De technische opleider die detacheert. Als jij een carrière wilt starten in de techniek, dan leiden wij jou in onze Vakschool op tot startend installatiemonteur, elektromonteur of lasser.

Ga jij de uitdaging aan?

 • TEG Multisite Sites
 • Cottus
 • Cottus x Noordelijke Banenbeurs
 • Vakschooltrajecten

  Werk in de techniek

  De Cottus Vakschool is dé plek om kennis te maken met jouw nieuwe vak van installatiemonteur, elektrotechnicus of lasser. Het Vakschooltraject bestaat uit de volgende stappen:

  1. We starten met een kennismaking
  2. Bevalt dit van beide kanten, dan begin je met het Loopbaantraject: een intensieve opleiding van vier weken in onze Vakschool
  3. Hierna start de leer-werk periode bij een van onze opdrachtgevers. Hier leer je het vak écht in de praktijk
  4. Is alles wat hierboven staat goed gegaan en heb je een positieve beoordeling gekregen? Dan krijg je een contract voor langere tijd en tekenen we de arbeidsovereenkomst!

  Laat je gegevens achter!

  Vraag snel meer informatie aan over de Cottus Vakschool of start direct met jouw nieuwe carrière! Laat hier jouw gegevens achter, en wij nemen contact met je op!

  Cottus - HC - Vakschool Installatietechniek Apeldoorn

  Kansen voor ervaren monteurs!

  Cottus leidt jou dus op tot startend technicus, maar je zet bij ons ook de volgende stap als jij al in de techniek werkzaam bent.

  Wij werken samen met veel verschillende opdrachtgevers. Hierdoor kunnen wij de mooiste klussen voor jou uitzoeken die perfect aansluiten bij jouw werkdoelen. Aan de slag in de nieuwbouw? Daar hebben wij de juiste opdrachtgevers voor. Wil je juist op een vast lokatie aan de slag om nog beter te worden in je vak? Ook dat kan bij ons. Bespreek met onze projectmanagers welke kant je op wilt in je carrière, dan helpen wij jou met de volgende stap!

  Bekijk alle vacatures

  Voordelen Cottus Vakschool

  Behalve dat je wordt opgeleid tot een vakman of -vrouw in een vak waar altijd werk in is, heeft de Cottus Vakschool nog meer voordelen:

  • Binnen een paar weken brengen we je de beginselen bij van het vak elektrotechnisch monteur, CV monteur/loodgieter of lasser
  • Als je de opleiding succesvol afrondt, zijn hier geen kosten aan verbonden
  • Willen we na jouw opleiding met elkaar verder, dan krijg je een contract bij Cottus!

  Klinkt goed, toch? Kijk snel verder wat we voor je kunnen betekenen!

  Benieuwd hoe we te werk gaan in de Cottus Vakschool?

  Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

  Veelgestelde vragen

  Wat kost het om te starten in de Vakschool?

  Als je het opleidingstraject goed afrond en je komt bij ons werken, dan zijn de kosten voor jouw opleiding voor Cottus. Jij hoeft je daar niet druk over te maken.

  Daarnaast begrijpen we dat niet iedereen om de hoek kan wonen bij een van onze Vakscholen. Daarom bieden we een reiskostenvergoeding aan. Op die manier kan iedereen deelnemen aan een Vakschooltraject.

  Hoe groot zijn de klassen in de Vakschool?

  Een groep bestaat uit maximaal 12 leerlingen. We willen iedereen zo goed mogelijk kunnen begeleiden en iedereen op zijn of haar eigen tempo te laten leren. Daarom houden we de klassen bewust klein.

  Hoe weet ik of dit vak echt iets voor mij is?

  We proberen hier tijdens het kennismakingsgesprek achter te komen. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om een dag mee te lopen om het vak te ervaren.

  Natuurlijk kan blijken dat Installatietechniek niet bij je past. In dat geval gaan we kijken of het vak van Elektrotechnicus of Lasser beter aansluit. We proberen altijd samen tot een goede oplossing te komen.

  Hebben jullie een folder met nog meer informatie?

  Die hebben we zeker! Je kunt deze folder hier downloaden:

  Download de folder