Ons nieuws

Ontdek de fascinerende wereld van elektrotechniek: word elektromonteur, bouw aan de toekomst!

Het vak van elektromonteur is een belangrijk en veelzijdig beroep in de technische sector. Elektromonteurs installeren, onderhouden en repareren elektrische systemen en apparatuur in verschillende omgevingen, zoals woningen, bedrijven en industrieën. Benieuwd hoe een typische werkdag eruit ziet? Cottus vertelt het je!

Wat doet een elektromonteur?

Een elektromonteur installeert en onderhoudt elektrische systemen en apparatuur in verschillende omgevingen. Dit kan variëren van het installeren van nieuwe stopcontacten in een woning tot het repareren van industriële machines in een fabriek.

Elektromonteurs zijn vaak betrokken bij het lezen van blauwdrukken, het testen van elektrische systemen en het oplossen van problemen met elektrische apparatuur.

Jouw werkdag als elektromonteur

Een werkdag als elektromonteur begint vaak met het plannen van je werkzaamheden. Dit kan inhouden dat je de agenda doorneemt, materialen bestelt en overlegt met klanten of opdrachtgevers over hun wensen en behoeften. Daarna ga je op pad naar de locatie waar je aan de slag gaat.

Geen dag als elektromonteur is hetzelfde!
Ook de afwisseling ervaren? Cottus zoekt altijd (nieuwe) elektromonteurs!

Op de werklocatie kan een elektromonteur verschillende taken uitvoeren, zoals het installeren van nieuwe elektrische apparatuur, het onderhouden van bestaande apparatuur en het oplossen van storingen. Je moet soms werken op hoogte of in krappe ruimtes, dus het is belangrijk dat je de veiligheidsvoorschriften volgt en geschikte beschermende kleding draagt. Deze krijg je uiteraard gewoon van Cottus.

Na het voltooien van de werkzaamheden, zorgen elektromonteurs ervoor dat hun werkplek schoon en veilig is voordat ze vertrekken. Het is ook gebruikelijk om je werkzaamheden te registreren en rapporteren aan de supervisor op het project.

Waarom is het beroep van elektromonteur belangrijk?

Elektromonteurs zijn essentieel voor de moderne samenleving. Elektrische systemen en apparatuur worden gebruikt in vrijwel elk aspect van ons dagelijks leven, van het verlichten van onze huizen tot het aandrijven van onze machines en het opladen van onze elektronica. Elektromonteurs zorgen ervoor dat deze systemen veilig en betrouwbaar werken, waardoor we onze dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren zonder onderbrekingen.

Elektromonteur: beroep met toekomst!

Elektromonteur is dus een belangrijk en veelzijdig beroep in de technische sector. Elektromonteurs installeren, onderhouden en repareren elektrische systemen en apparatuur in verschillende omgevingen. Hun werkdag kan variëren van het installeren van stopcontacten in een woning tot het repareren van industriële machines in een fabriek. Elektromonteurs zijn essentieel voor de moderne samenleving omdat ze ervoor zorgen dat elektrische systemen veilig en betrouwbaar werken.

Wij jij ook aan de slag in de elektrotechniek en ben jij al bekend met het vak? Dan vind je hieronder mooie vacatures. Maar wat nou als je het vak wilt leren? Dan is onze Cottus Vakschool de oplossing voor jou! Hier bieden we mooie trajecten aan om in korte tijd de basis van het vak te leren. Een soort (spoed)cursus elektrotechniek dus. Lees snel meer over het Vakschooltraject Elektrotechniek dat wij aanbieden in Heerenveen, Apeldoorn én Helmond.

Vind jouw droombaan bij Cottus!