Ons nieuws

Word installatiemonteur: altijd afwisselend en uitdagend werk!

ALMELO – Ben jij handig, technisch en hou je ervan om met je handen te werken? Dan is het beroep van installatiemonteur misschien wel iets voor jou! Als installatiemonteur ben je verantwoordelijk voor het installeren en onderhouden van verschillende soorten installaties in gebouwen, zoals verwarmingsinstallaties, sanitair en elektriciteit.

Als installatiemonteur werk je in verschillende omgevingen, van woningen tot kantoren en fabrieken. Je krijgt te maken met allerlei soorten mensen en situaties. Het is een afwisselend beroep waarbij je steeds nieuwe uitdagingen tegenkomt.

Vaardigheden in de praktijk brengen

Een installatiemonteur moet in staat zijn om technische tekeningen te lezen en te begrijpen. Ook moet hij of zij in staat zijn om zelfstandig te werken en problemen op te lossen. Daarnaast is het belangrijk dat je goede communicatieve vaardigheden hebt, omdat je vaak in contact komt met klanten en collega’s.

"Het is een afwisselend beroep waarbij je steeds nieuwe uitdagingen tegenkomt"
- Cottus is altijd op zoek naar nieuwe installatiemonteurs

Het werk van een installatiemonteur is erg belangrijk. Zonder goede installaties zou een gebouw niet kunnen functioneren. Denk bijvoorbeeld aan de verwarming in de winter of het sanitair dat dagelijks gebruikt wordt. Als installatiemonteur draag je bij aan het comfort en welzijn van mensen in gebouwen.

Word installatiemonteur in de Cottus Vakschool

Om installatiemonteur te worden, kan je terecht in de Cottus Vakschool. Hier kan je een technische opleiding te volgen tot bijvoorbeeld installatiemonteur of monteur elektrotechniek. Daarnaast zijn er diverse cursussen en trainingen beschikbaar om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Als installatiemonteur zijn er volop mogelijkheden om door te groeien. Zo kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar de functie van projectleider, waarbij je verantwoordelijk bent voor de planning en uitvoering van grotere projecten. Ook kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in een bepaald type installatie, zoals zonnepanelen of warmtepompen.

Uitdagend en afwisselend beroep!

Al met al is het beroep van installatiemonteur een uitdagend en afwisselend beroep waarbij je een belangrijke rol speelt in het functioneren van gebouwen. Ben jij handig en technisch, en hou je van uitdagingen? Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!