Ons nieuws

Lasser Jeremy: diploma behaald en aan de slag!

Misschien zie jij ze weleens door de straat crossen: de compacte boodschappenkarretjes van websupermarkten. Maar voordat de boodschappen bij iemand thuis zijn, wordt er een groot logistiek plan afgewerkt. Onze lasser Jeremy Fransooijs verzorgt een essentieel onderdeel van dat traject; hij maakt de karren waarop de boodschappen worden verzameld in de distributiecentra. “Ik heb er nu al flink wat gemaakt, we zijn halverwege!”

Door de coronapandemie schoot het aantal online bestellingen bij supermarkten het afgelopen jaar omhoog. Inmiddels is Jeremy daar heel blij mee, maar tot een paar weken geleden had hij daar helemaal niets aan. Vanwege corona werd zijn contract bij zijn oude werkgever niet verlengd. “Na tweeënhalf jaar hielden mijn werkzaamheden daar op”, vertelt Jeremy. “Dus ik moest op zoek naar iets nieuws.”

‘Kwam Cottus overal tegen’

Tijdens zijn zoektocht kwam hij via Cottus een opdracht tegen bij BM-Constructies in Andelst. Dit is een ontwikkelaar en fabrikant van producten voor onder meer de automobielindustrie, de meubelbranche en de revalidatiesector. Voordat hij hier aan de slag ging, maakt Jeremy een tussenstop bij de Vakschool van Cottus.

“Ik had via mijn oude werkgever mijn RVS-diploma gehaald bij de Vakschool van Cottus, dus het bedrijf kende ik al. Toen ik aan het rondkijken was voor iets nieuws, kwam ik overal Cottus tegen. Toen ben ik gaan solliciteren op de functie bij BM-Constructies. Maar voordat ik hier aan de slag kon, moest ik wel nog een nieuw diploma halen.”

Lasdiploma TIG aluminium niveau 2 via Vakschool

Bij BM-Constructies zochten ze namelijk een lasser die kon werken met aluminium. Jeremy had zijn MIG/MAG-diploma al, maar aluminium was nieuw voor hem. “Dat heb ik dus geleerd bij de Vakschool. Nu heb ik ook mijn lasdiploma TIG aluminium niveau 2 behaald.”

“Het leertraject vond ik heel fijn. De docent was rustig en probeert je alles te leren hoe het moet. Maar als jij eigenwijs je eigen gang blijft gaan, dan zegt hij daar wel iets van. Zo hoort een school te zijn, vind ik.

Aan de slag bij BM-Constructies

Inmiddels is Jeremy zo’n zeven weken via Cottus aan de slag bij BM-Constructies. Hij wordt ingezet op allerhande lasklussen, maar zijn hoofdopdracht bestaat uit het maken van magazijnkarren met een elektromotor. “Die karren zijn geheel van aluminium. Ik ben ermee bezig vanaf het moment dat de platen en buizen binnenkomen, tot de complete karren richting de klant gaan.”

Die klant heeft voor een distributiecentrum in Duitsland een flink aantal karren nodig. Een medewerker in dat centrum loopt met de kar van Jeremy langs alle schappen met producten om bestellingen te verzamelen. Vervolgens rijdt de magazijnkar door naar de wagentjes die de straat op gaan om de bestelling daadwerkelijk te bezorgen.

Al flink wat karren gemaakt

Bijna de helft van het aantal karren dat Jeremy heeft gemaakt, is al richting Duitsland verstuurd. “Eind mei moet de laatste levering voor deze karren de deur uit. Het werk is leuk om te doen, maar soms kan ik even geen kar meer zien”, lacht Jeremy. “Dan ga ik even kletsen met een collega en daarna weer aan de slag.”

“Mijn laswerk moet natuurlijk wel goed gebeuren, want er wordt iedere dag naar gekeken en de karretjes moeten wel het gewicht van de boodschappen kunnen dragen. Gelukkig gaat dat goed.” Zijn opdracht bij BM Constructies loopt nog door tot september. Wat hij gaat doen na het karren-project? “Dat weet ik nog niet. Maar er is hier genoeg te lassen.”

‘Cottus regelt alles netjes’

Ondanks dat Jeremy dagelijks bij zijn opdrachtgever te vinden is, is hij ook erg tevreden met Cottus. “Ik had laatst iets nodig voor mijn lashelm en dat werd allemaal direct besteld. Eén dingetje ontbrak, maar dat heb ik toen zelf besteld en binnen een week stond het geld alweer op mijn rekening. Alles is echt goed geregeld.”

Wil jij, net als Jeremy, via een tussenstap bij onze vakschool aan de slag bij een mooie opdrachtgever? Bekijk dan eens het aanbod van onze Vakschool. Voor je het weet, ben je lekker aan de slag met je nieuwe skills!