Ons nieuws
Terug naar overzicht

Monteur Riglend: ‘Ik zit bovenop de nieuwste technieken’

Als monteur is het een droom om iedere dag te werken met de nieuwste machines en technieken. Maar als je bent geboren op Curaçao en daar studeert, dan is de stap naar een fabriek in Groningen waar jaarlijks een miljard liter melk wordt verwerkt best wel groot. Toch is dit het pad van Riglend Nicastia (37). Na warme jeugdjaren op het zonnige Curaçao, wordt hij nu dagelijks omringt door duizenden kazen bij FrieslandCampina in Bedum.

Het is alweer elf jaar geleden dat het tropische eiland werd ingewisseld voor ons koude(re) kikkerlandje. “Curacao is echt een droomland”, vertelt Riglend. “Maar toen mijn vrouw in Nederland ging studeren en ik zelf klaar was met mijn opleiding werktuigbouwkunde, besloot ik mee te verhuizen.” In eerste instantie was het plan om verder te studeren, maar de studiekeuze pakte niet goed uit en hij besloot aan het werk te gaan.

Via Cottus bij FrieslandCampina aan de slag

De eerste paar jaar op de arbeidsmarkt ging Riglend van de ene opdracht naar de andere. Dat veranderde toen hij twee jaar geleden met Cottus in aanraking kwam. “Ik kende het bedrijf al wat langer, dus toen mijn laatste klus erop zat heb ik contact met ze opgenomen. Ik vroeg of zij nog werk voor mij hadden en toen is Cottus voor mij rond gaan kijken. Al snel kwamen we uit bij FrieslandCampina in Bedum.”

Sindsdien werkt hij daar als monteur voor de technische dienst. Monteur is Riglend in de breedste zin van het woord; zowel mechanische als elektrische problemen lost hij op. Dat levert ook diverse werkzaamheden op. “Laatst was bijvoorbeeld de motor van een machine die de wei van de melk rondpompt stuk. Dan haal ik ‘m uit elkaar, fixt wat er stuk is en dan bouw ik de motor weer op. Maar ik check bijvoorbeeld ook onze machines ook regelmatig op lekkages.” Bij een bedrijf waar 3,3 miljoen liter melk per dag wordt verwerkt, is dat geen overbodige luxe.

Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

Door ontwikkelen door nieuwste techniek

De hoofdproducten in de fabriek zijn folie- en natuurkaas, room en wei. Maar het feit dat de vestiging in Bedum zich in het bijzonder richt op innovaties, maakt de werkomgeving voor hem zo interessant. “Er worden regelmatig nieuwe technieken en machines geïmplementeerd en daar zitten wij dan bovenop. Daardoor blijf je ontwikkelen.”

Ook bij Cottus waardeert hij de ontwikkelingsmogelijkheden. “Zo kon ik mijn lasdiploma bijvoorbeeld halen via Cottus. Je kunt aangeven wat je graag wilt doen en dan gaan ze kijken of ze het kunnen regelen voor mij. Daarnaast checkt Judith van de vestiging in Hoogeveen ook af en toe hoe het met me gaat. Bovenop het jaarlijkse beoordelingsgesprek natuurlijk.”

‘Iedere dag nieuwe uitdagingen’

Door zijn studie, werkervaring en de bijscholing vanuit Cottus zit Riglend prima op z’n plek in zijn huidige functie. “Ik heb het hier goed naar mijn zin en iedere dag brengt nieuwe uitdagingen. Nee, ik verveel me zeker niet snel!”, lacht hij.

Wil jij nou net als Riglend aan de slag bij een opdrachtgever die precies biedt wat jij zoekt? Neem dan eens een kijkje tussen onze openstaande vacatures. Wie weet kunnen we ook jou matchen met een mooie opdrachtgever!