Ons nieuws
Terug naar overzicht

Waarom elektromonteur Angelo al zes jaar bij Cottus werkt

Angelo van Halteren (30) woont samen met zijn vriendin en dochtertje in ’s-Heerenberg. Als ervaren elektromonteur weet hij precies hoe de vork in de steel zit. Leerling elektromonteurs lopen met hem mee, zodat hij ze de kneepjes van het vak leert. Wat het werk als leermeester elektromonteur bij Cottus zo leuk maakt? “Leuke collega’s, een gezellig bedrijf én dit werk geeft mij een stabiel leven buiten mijn werk,” aldus Angelo.

Een kans bij Cottus

Iets meer dan zes jaar geleden kwam Angelo door de kredietcrisis zonder werk te zitten. Via het UWV kwam hij in contact met Cottus. “Ik was op zoek naar een baan en had in het verleden een opleiding elektromonteur niveau 2 afgerond. De baan die Cottus aanbood als leermeester elektromonteur, sloot dus perfect aan op mijn wensen én kennis.”

Angelo en Cottus bleken direct een goede match te zijn. Behalve het leuke werk, voelt hij zich ook erg thuis binnen de organisatie. “Het hebben van leuke collega’s is de reden dat ik nu al zes jaar lang bij Cottus werk.”

Leermeester neemt het voortouw

In de loop der jaren heeft Angelo zich ontwikkeld tot ervaren elektromonteur. Door opfriscursussen te volgen zoals VCA, NEN 1010 en NEN 3140 spijkert hij zijn kennis continu bij. Dat maakt hem een goede leermeester voor nieuwe vakkrachten. Zodra er een nieuwe leerling wordt gekoppeld aan Angelo, neemt hij ze mee op sleeptouw. “Als ik zie dat ze de werktekening goed kunnen lezen, laat ik ze hun gang gaan en laat ik ze dingen uitproberen.”

Het zit wel of niet in iemand

Angelo heeft al snel door of een leerling potentie heeft of niet. “Soms heb je iemand die gewoon niet luistert en waarvan ik denk dat diegene het niet in zich heeft. Als dat gevoel na een paar maanden nog steeds zo is, koppel ik het terug aan Cottus. Vaak heb ik dan ook gelijk.”

Het hebben van leuke collega’s is de reden dat ik nu al zes jaar lang bij Cottus werk.
Cottus-elektromonteur Angelo

Toch zijn er genoeg momenten dat het wél klikt en Angelo potentie in de leerling ziet. “Dat maakt het werk leuk. Ik word er zelf slimmer van én ik kan mijn kennis doorgeven.” Daarnaast kan Angelo zich maar al te goed verplaatsen in nieuwe leerlingen. Hij heeft zelf in hun schoenen gestaan. “Als beginner ben je nog chaotisch en kan het lastig zijn om secuur te werken. Ik probeer ze dan te helpen om samen met hen rustig hun werk af te maken.”

Waar de nood hoog is

Naast het doorgeven van zijn kennis is er nog iets waarom Angelo zijn werk zo leuk vindt. Doordat hij bij Cottus werkt via verschillende opdrachtgevers, komt hij op veel plekken terecht. Zelfs bij opdrachtgevers wordt hij op verschillende projecten gezet. “Op het moment dat de druk er bij één klus vanaf is, worden we vaak gebeld om te helpen bij een andere klus. Dus waar de nood hoog is, daar zijn wij.” Juist die uitdaging en afwisseling maakt Angelo zijn werk leuk. De sfeer die op projecten heerst, gezellig met de jongens en meiden onder elkaar, maakt het dat Angelo al zes jaar lang met plezier naar zijn werk gaat. “En ik ben ’s avonds ook altijd op tijd thuis om met mijn dochtertje en vriendin samen te eten”, vult Angelo aan.

Ook werken bij Cottus?

Ben je net als Angelo ook op zoek naar een baan die afwisseling en gezelligheid biedt? Bij Cottus zijn wij altijd op zoek naar mensen met hart voor techniek. Of je nou een ervaren vakkracht bent of niet. Bekijk direct de vacatures, bijvoorbeeld als lasser of elektromonteur. Maar ook in andere vakgebieden is er bij Cottus van alles te doen!