Ons nieuws

Loodgieter Peter: ‘Project van A tot Z aanpakken en lachend naar huis!’

Peter Mulder werkte het grootste deel van zijn leven in het onderhoud. Tot hij bijna tien jaar geleden zijn rug brak. “Met bouten is mijn rug weer vastgezet en toen heb ik de switch gemaakt naar het loodgieterswerk.” Een heftige ingreep, maar Peter ziet de zonnige kant: “Ik denk dat ik de enige ben die in de bouw werkt en geen last van zijn rug heeft”, lacht hij.

Peter (59) werkt sinds 2015 bij Cottus. “Ik was toen al een paar jaar aan de slag als loodgieter en werd door jullie benaderd. Daarvoor werkte ik altijd voor zogenaamde koppelbazen.” Koppelbazen zijn te omschrijven als de arbeidsbemiddelaars van de jaren ‘70.

“Dat beviel me eigenlijk heel goed, maar bij jullie kreeg ik dezelfde vrijheid. Dat vind ik heel fijn. Bevalt een klus niet, dan bel je even op en dan wordt er een nieuwe klus voor je geregeld. Mede daardoor werk ik altijd met plezier bij Cottus.”

Met maat Bazel van klus naar klus

Peter zit nu in Emmeloord waar hij warmtepompen aan het installeren is. “Het is warm hier”, grapt hij. Samen met zijn werkmaat Bazel maakt hij alles gereed voor de plaatsing en de installatie. “Er komen hier een aantal kasten te staan van heb ik jou daar! De woning is 1.40m breder geworden vanwege de isolatie rondom. Het dak is ook een heel stuk dikker. Daarin krijg je de warmtepomp, de boiler en de warmteterugwinunits.”

Het is een behoorlijk klus, ook omdat het voor Peter en Bazel de eerste keer is dat ze een installatie zoals deze doen. “Wij zijn hier gisteren begonnen en we werken voor het eerst met deze pompen. Als we ingewerkt zijn, dan doen we dit binnen een dag.” Maar Peter leert dus nog steeds!

Bevalt een klus niet, dan wordt er een nieuwe geregeld
Cottus-loodgieter Peter

Verschillende opdrachten; soms kort, soms lang

Met zoveel jaren ervaring is geen klus te gek voor Peter. Hij houdt dan ook van afwisseling. Het volgende project staat alweer op de rol. “Volgende week gaan we naar Utrecht toe voor een klus met 250 woningen. Dat is een groot renovatieproject. Vorige week hebben we daar alle voorbereidingen gedaan, proefmodellen gemaakt en de ketel aangesloten voor het sanitair.”

Maar als je Peter écht blij wil maken, dan heeft hij wel een klus in zijn hoofd. “Ik heb een aantal keer samen met Bazel bedrijfshallen van A tot Z gebouwd. Sanitair, de lucht, het water, de hele pruttel wat er in zo’n pand komt. De airco’s, dat pak je allemaal mee. Als dat afgerond is, dan loop je lachend weg. Dat is het mooiste werk wat er is.”

Afwisseling houdt het werk mooi

Iedere klus is weer anders en dat houdt het werk voor Peter ook interessant. “Je kunt wel stellen dat ik heel wat afwisseling heb. Geen dag is hetzelfde voor ons. Dat is ook het mooiste. Als je elke dag een boutje aan moet draaien. Pfff, dat gaat ‘m niet worden.”

Mooi vak heeft onze Peter, toch? Is het ook iets voor jou? Kijk eens of er ook een mooie vacature voor jou tussen zit. Voor je het weet, ben je bij ons aan de slag!