Ons nieuws
Terug naar overzicht

Elektromonteur Theo over het mooiste werk dat er bestaat

Vierentwintig jaar geleden maakte Theo Niemeijer (40 jaar) de keuze om de elektrotechniek in te gaan. Daar is hij tot op de dag van vandaag erg blij mee. “Ik heb elke dag afwisseling, werk op verschillende projecten en zie heel veel dingen.” Volgens Theo heeft hij dan ook het mooiste werk wat er bestaat. Maar wat maakt zijn werk zo mooi?

Het mooiste werk dat er is

Elektra installeren, onderhouden, testen en repareren. Het is voor Theo dagelijkse kost. Juist met verschillende elektronische installaties werken trekt hem aan. “Ik ben iemand die dingen wil ontdekken en veel wil leren. Als je bij Cottus zit kom je bij verschillende installatiebedrijven terecht. Je ziet gewoon heel veel en daar leer je van.”

Doordat Theo bij verschillende opdrachten aan de slag gaat komt hij veel mensen tegen. “De ene bouwt iets zo, terwijl de ander het totaal anders doet. In de afgelopen jaren heb ik zo veel geleerd. Dat zou ik bij één opdrachtgever nooit allemaal hebben meegemaakt.”

De overstap naar Cottus

Theo heeft altijd op detacheringsbasis gewerkt. Anderhalf jaar geleden maakte Theo de overstap naar Cottus. Via een goede vriend kwam hij in contact met Cottus. “Ik twijfelde heel erg, want ik zat goed bij mijn oude werk. Maar een keer verandering in je leven is ook niet verkeerd, dus uiteindelijk heb ik die stap gemaakt. Ik heb het naar mijn zin bij Cottus, dus ik ben blij met mijn keuze.”

Onverwachte wending

Vanwege corona stopte een klus van Theo onverwacht wat eerder. Toch kon hij snel weer aan de slag met een nieuw project. Op dit moment werkt Theo aan een groot project voor een middelbare school in Terborg. Het is een grote school met verschillende opleidingsniveaus en praktijkopleidingen die gaat uitbreiden in ruimte.

Theo is bezig met alle elektra die daar bij komt kijken. Hij zorgt ervoor dat de school voorzien wordt van elektra, zodat andere elektriciens bijvoorbeeld de verlichting kunnen aansluiten.

Een keer verandering in je leven is ook niet verkeerd. Ik heb het naar mijn zin bij Cottus.
Cottus-elektromonteur Theo

Spannend en uitdagend project

Elektrotechniek in scholen is bekend terrein voor Theo. Zo heeft hij ook een project in Zevenaar mogen doen. “Dat was wel een van de projecten waar ik het meest trots op ben. Ook wel een spannende en uitdagende klus.”

De school was qua elektra afgekeurd. Binnen zes maanden moesten vier elektriciens een passende installatie maken. En dat terwijl de school nog volop bezig was. Normaal gesproken werkt Theo niet in zo’n drukke omgeving. “Dus kinderen die overal rondliepen en lessen die gewoon doorgingen. Dat betekende dat we continu met leraren moesten overleggen of we in een lokaal een installatie mochten maken. En we moesten zorgen dat alles netjes en veilig was. Overal lintjes neerzetten en dat soort dingen om de kinderen te beschermen. Uiteindelijk is alles gelukt, dus dat is superleuk. Maar de klus waar ik nu mee bezig ben is ook erg leuk.”

Goede combinatie tussen privé en werk

Ook privé en werk is goed te combineren. Toen Theo bij Cottus aangaf dat hij vanwege zijn privésituatie wat minder wilde gaan werken, was dat geen probleem. Nu werkt hij de ene week 40 uur en de andere week is hij op vrijdag vrij. “Dan speel ik lekker met mijn zoontje en doen we samen leuke dingen.”

Toekomstplannen

Theo wil zoals hij zelf zegt graag nieuwe dingen leren. In de toekomst ziet hij zichzelf doorgroeien tot assistent uitvoerder bij Cottus. Hij vindt het heel leuk om jongeren wat te leren en hen te begeleiden op de werkvloer. “Toen ik op mijn 16e startte had ik ook een geweldige leermeester. Dat heeft mij zo erg geholpen. Daarom wil ik dat nu ook gaan doen.”

Hoe Theo zijn toekomstplannen precies gaat waarmaken weet hij nog niet. Binnenkort gaat hij kijken met Cottus wat er allemaal mogelijk is. Hij weet de richting waar hij naartoe wil en gaat daaraan werken. “In de verre toekomst zou ik graag in de technische dienst willen werken, maar daar vind ik mijzelf nu nog te jong en nieuwsgierig voor. Eerst maar eens meer ontdekken!”

Ook werken bij Cottus?

Wij zoeken altijd mensen met hart voor techniek. Bekijk direct de vacatures, bijvoorbeeld als elektromonteur of mechatronica monteur. Maar ook in andere vakgebieden is er bij Cottus van alles te doen!