Ons nieuws
Terug naar overzicht

Cottus en Hurkmans Groep vinden elkaar bij Fortuna Sittard

SITTARD – Cottus kondigt met trots een samenwerking aan met Hurkmans Groep. Waar voetbal soms oorlog kan zijn, ontstond er in de Business Club van Fortuna Sittard juist een partnerschap tussen technisch detacheerder Cottus en de aannemers uit Someren.

Hurkmans Groep is als hoofdsponsor verbonden aan Fortuna Sittard, terwijl ook Cottus de Limburgse club support. Het eerste contact werd dan ook gelegd in de Business Club van Fortuna. Na verschillende oriënterende gesprekken tussen Rob Siebers (commercieel manager van Cottus voor Zuid-Nederland) en Edwin Baeten (operationeel directeur van Hurkmans Groep) waren zij eruit; beide partijen hebben baat bij een structurele samenwerking.

‘Samenwerking voor de lange termijn’

De samenwerking behelst – in eerste instantie – dat Cottus elektromonteurs beschikbaar stelt voor Hurkmans. Deze elektromonteurs hebben allemaal de Cottus Vakschool doorlopen. Hier hebben zij de kneepjes van het vak geleerd, maar er is ook goed ingespeeld op de specifieke wensen die Hurkmans stelt aan monteurs.

Maar dit is pas het begin van het partnerschap. Rob Siebers: “Het is een samenwerking voor de langere termijn. We willen in de toekomst steeds meer voor elkaar gaan betekenen. We beginnen nu met de eerste elektromonteurs, maar als dit voor beide partijen goed bevalt dan versterken we elkaar in de toekomst ook graag op het gebied van Gas- en Watertechniek.”

Cottus Vakschool staat centraal in partnerschap

Centraal in de samenwerking staat de Cottus Vakschool. Op vestigingen in Heerenveen, Apeldoorn en Helmond worden mensen met een passie voor techniek opgeleid voor hun nieuwe vak als bijvoorbeeld installatiemonteur, lasser of elektromonteur.

In dit opleidingstraject wordt altijd rekening gehouden met de specifieke wensen van partners van Cottus, zodat nieuwe medewerkers optimaal klaargestoomd worden voor de nieuwe job bij hun opdrachtgever.

 

De jongens op het veld moeten het samen doen, maar ook als bedrijven worden wij sterker door samenwerking
- Rob Siebers, commercieel manager Zuid

Fortuna als gemeenschappelijke grond

De samenwerking tussen Cottus en Hurkmans BV ontstond dus bij van Fortuna Sittard. Terwijl de spelers op de grasmat vol passie voor iedere meter strijden, worden dus ook mooie een-tweetjes in de Business Club opgezet.

“De jongens op het veld moeten het samen doen, maar ook als bedrijven worden wij sterker door samenwerking”, licht Siebers toe. “We zijn dan ook erg blij dat we elkaar tegengekomen zijn bij Fortuna en dat het balletje op deze manier is gaan rollen.”

Over Hurkmans Groep

Ondergrondse infratechniek, het vervangen en aanleggen van ondergrondse gas-, water- en elektriciteitsleidingen en datanetwerken (coax en glasvezel) is al jarenlang de corebusiness van Hurkmans Groep. Het bedrijf zorgt ervoor dat alles perfect wordt aangelegd voordat de leidingen en kabels weer aan het oog worden onttrokken. Deze operatie wordt volledig afgestemd aan de wensen van de opdrachtgever. Naast vestigingen in Sittard, Geldrop en Veldhoven is het hoofdkantoor van de Hurkmans Groep te vinden in het Brabantse Someren.

Over Cottus

Cottus, ooit begonnen in Twente, is door de jaren uitgegroeid tot dé dienstverlener met een echt technisch hart. Vanuit onze Vakscholen en vestigingen verdeeld over het land zetten onze gekwalificeerde medewerkers zich dagelijks in om het verschil te maken voor onze opdrachtgevers.

De overtuiging waarmee wij dit doen, vinden we terug in de mythische figuur Cottus. Deze reus met honderd handen en vijftig hoofden uit de Griekse mythologie staat bekend om zijn kracht en strijdlust.