Ons nieuws
Terug naar overzicht

Cleanroom monteur Rob over zijn werk met mechatronische producten

Beschermingspak aan, mondkapje op en handschoenen aan. Voor cleanroom monteur Rob is het dagelijkse kost. Hij werkt aan printplaatjes en computerchips voor onder andere USB sticks, SD kaarten en mobiele telefoons. En dat moet zo schoon mogelijk, zonder stof, haren en vingervlekken achter te laten.

Heel wat anders

Sinds april werkt Rob via Cottus bij VDL in Almelo, een bedrijf dat hightech apparatuur en mechatronische producten produceert. “Die hele uitrusting in de cleanroom is even wennen, maar het werk is leuk en heel wat anders dan wat ik voorheen deed.”

Bij zijn vorige project werkte hij als inbouw- en elektromonteur bij DRV Groep in Hoogeveen, een totaalleverancier op het gebied van brandbestrijding. Wanneer er een nieuwe brandweerauto binnenkwam, zorgde Rob dat lichtbalken en communicatiemiddelen geïnstalleerd werden. Na jaren op dit project werd het bedrijf overgenomen en verhuisden de werkzaamheden helaas naar de andere kant van Nederland.

Interessante uitdaging

Inmiddels werkt Rob zo’n vijf jaar via Cottus. Toen zijn opdracht bij DRV ophield, gaf hij bij zijn vaste contactpersoon Judith aan graag iets met printplaatjes te willen doen. “Dat leek me interessant en die kans kwam bij VDL. Een heel nieuwe ervaring. Op de wat langere reistijd na bevalt het werk goed. Ook de werktijden zijn prettig.”

Judith kent mijn achtergrond goed en weet wat ik wil. Zij regelt in principe alles voor me.
Cottus-Cleanroom monteur Rob

Bij VDL kan Rob zelf bepalen wanneer hij begint. Als vroege vogel start hij om 7 uur en stapt hij om 16 uur weer in de auto. Ook kan hij een ‘kwartiertje op de klok’ opbouwen: extra vrije dagen omdat hij elke dag een kwartier langer werkt.

Judith komt ook regelmatig even langs om bij te praten. En een vast contract bij Cottus is natuurlijk heel prettig. Ook al is Rob gedetacheerd, hij is zowel bij DRV als VDL heel goed ontvangen in de groep en hoort er helemaal bij.

Wie weet volgt hij ook nog eens een lastraining in de Cottus Vakschool. Als monteur zou het best handig kunnen zijn om zelf lasjes te maken. Maar natuurlijk niet in de cleanroom 😉

Ook werken bij Cottus?

Wij zoeken altijd mensen met hart voor techniek. Bekijk direct alle vacatures, bijvoorbeeld als elektromonteur of mechatronica monteur. Maar ook in andere vakgebieden is er via Cottus van alles te doen!