Ons nieuws

240 woningen opleveren binnen negen maanden? Jeroen en zijn collega’s krijgen het voor elkaar

Jeroen en zijn collega’s krijgen het voor elkaar

Jeroen Peper (26) maakte een jaar geleden een radicale carrièreswitch. Hij hing zijn koksbuis aan de wilgen en ging via de vakschool van Cottus aan de slag in de techniek. Een paar maanden later staat zijn eerste grote oplevering voor de deur: 240 woningen staan klaar voor nieuwe bewoners in Nieuwegein.
Gestopt met de horeca
Tot voor kort was Jeroen chef-kok in een restaurant. Hij vond het heerlijk om zijn lievelingsgerecht te maken voor zijn klanten, maar een ding was toch wel vervelend: “In de horeca ben je altijd aan het werk als anderen vrij zijn. Daardoor kwamen er scheurtjes in mijn sociaal leven,” aldus Jeroen.

“Toen de horeca weer open ging, vond ik het jammer dat ik weer aan het werk moest.”

Diep van binnen knaagde het aan Jeroen dat hij door zijn werk geen optimaal sociaal leven had. Toen vervolgens in maart 2020 ook nog corona om de hoek kwam kijken, werd het voor hem steeds duidelijker dat chef-kok niet zijn droombaan was.

De restaurants moesten sluiten en Jeroen kwam thuis te zitten. “Eigenlijk vond ik het wel lekker om vrij te zijn. Ik vond het ook jammer toen ik in april weer aan het werk moest, toen het restaurant begon met afhaalbestellingen.” Dit voelde vreemd voor Jeroen, want hij is van nature juist een harde werker. Een paar maanden ging hij nog steeds niet met plezier naar werk. Op dat moment wist hij dat hij moest stoppen.

In contact met Cottus

Samen met zijn oude werkgever kwam Jeroen tot een overeenkomst, waardoor hij terecht kon bij het UWV. Om in aanmerking te komen voor een WW-uitkering, moest Jeroen zijn CV online zetten. Vlak nadat hij zijn CV online had gezet, kwam hij in contact met Stefan van Cottus. “Hij belde mij op. Twee dagen later kwam ik op gesprek en kon ik aan de slag bij Cottus.”

Jeroen kwam bij de Vakschool in Apeldoorn terecht. Hier volgde hij een traject om zich om te scholen naar de installatietechniek. Nadat hij in de schoolbanken het een en ander had geleerd, kwam hij bij opdrachtgever Winkels Techniek B.V. terecht. Daar houdt hij zich sindsdien bezig met prefab installaties. Dit doet hij voor het project Edisonbaan in Nieuwegein.

“Prefab installaties en elektra zijn eigenlijk werktuigbouwkundige en elektronische installaties die in de werkplaats al klaar worden gemaakt. In houten kisten leveren wij bijvoorbeeld badkamers op die kant en klaar in seriematige nieuwbouwwoningen geplaatst kunnen worden.” Het efficiënt werken zorgt ervoor dat de installaties een stuk goedkoper gemaakt worden. “Je kan met minder manuren hetzelfde werk doen.”

In de zomer verwachten Jeroen en zijn collega’s de woningen op te kunnen leveren in Nieuwegein. Onlangs zijn er al zestig woningen opgeleverd, in een tijdsbestek van vier maanden. In deze tijden, waarin er krapte op de woningmarkt is, is dat natuurlijk voordelig.

Toen de horeca weer open ging, vond ik het jammer dat ik weer aan het werk moest.
Cottus- Jeroen

Verder verdiepen in het vak

Inmiddels is Jeroen dus al een tijdje op weg bij Cottus. Binnenkort start hij met een BBL opleiding Monteur Werktuigbouwkundige Installaties bij Cottus. Door deze opleiding te volgen, wil hij zich nog meer verdiepen in het vak. Uiteindelijk wil hij aan de slag als eerste monteur, waarbij hij anderen kan begeleiden tijdens het werkproces.

Jeroen is blij met de kans die hij bij Cottus heeft gekregen én vindt het werk bij Winkels Techniek B.V. erg leuk. “Ik voel mij eigenlijk een Cottus- én Winkels Techniek-medewerker. Bij allebei de organisaties voel ik mij thuis.” In de toekomst zou hij dan ook al te graag projecten bij Winkels Techniek blijven doen via Cottus. Of hij zo nu en dan nog kokkerelt? Zeker weten. Hij maakt zijn lievelingsgerecht nog vaak voor vrienden en familie. Maar dan wel als hobby-kok.

Ook werken bij Cottus?

Ben je net als Jeroen ook op zoek naar een toekomstbestendige baan die afwisseling en zekerheid biedt? Bij Cottus zijn wij altijd op zoek naar mensen met hart voor techniek. Of je nou een ervaren vakkracht bent of niet. Bekijk direct de vacatures, bijvoorbeeld als loodgieter of elektromonteur. Maar ook in andere vakgebieden is er bij Cottus van alles te doen!