Cottus - NEN Veiligheidstrainingen

Basistraining VP of VOP

Deze training is bedoeld voor personen of medewerkers van bedrijven die voor het eerst werkzaamheden verrichten aan of in de nabijheid zijn van elektrische installaties. Voor medewerkers die inzicht moeten verkrijgen in de veiligheid rondom deze installaties.

Inhoud Basistraining VP of VOP

De basistraining zal kennis geven van en inzicht geven in de gevaren die rondom een elektrische installatie kunnen bestaan. Je leert hoe je een installatie zo veilig mogelijk benadert. Door Arbowetten en -besluiten te bespreken zal stap voor stap duidelijk worden hoe dit volgens een protocol verloopt. Dit protocol is een werkinstructie en geeft aan wie wat mag doen naar aanleiding van het aanwijsbeleid; dit zal uitvoerig worden besproken voor de VP- of VOP-aanwijzing.

De Cottus Vakschool NEN 3140;2011-training loopt stap voor stap door het aanwijsbeleid alsmede de reducties die men kan nemen om veilig te werken.
De cursus kan voor de aanwijzing VP (Vakbekwaam Persoon) of VOP (Voldoend Onderricht Persoon) worden ingericht. De training kan afgesloten worden met een toets.

Specificaties opleiding

Favoriet: ★
Duur: 2 dagdelen
Diploma: Ja
Vakgebied: NEN 3140 (NEN & Veiligheid)
Locatie(s):
Apeldoorn
Heerenveen
Helmond

Opleidingseisen

Kennis van elektrotechniek is een pre gezien het tempo van deze basiscursus NEN 3140.

Wat is de NEN 3140?

De NEN 3140 “bedrijfsvoering van elektrische installaties – laagspanning, is een Nederlandse norm (NEN) voor veilige bedrijfsvoering van werkzaamheden nabij of met elektrische objecten in het laagspanningsgebied.

Meer informatie over de Basistraining VP of VOP of inschrijven?

Vul het formulier hiernaast in en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!

Cottus - Vakschool Elektromonteur - Helmond 2