Omdat techniek een vak is

Lastechnisch advies

Als organisatie wilt u dat uw personeel over de juiste vaardigheden en lascompetenties beschikt en dat de vakkennis van de medewerkers binnen uw bedrijf up to date is. Zo borgt u de kennis en vaardigheden van uw medewerkers.

Wilt u weten of uw personeel en organisatie op lastechnisch gebied toekomstbestendig is en of het maximale uit de innovatieve ontwikkelingen haalt? Neem contact op met onze adviseurs voor een vrijblijvend gesprek.

Ik wil graag meer informatie

Experts die alles weten over lassen

Cottus Vakschool heeft experts in dienst op het gebied van de lastechniek. Vakmensen die in de praktijk hun sporen hebben verdiend en daarnaast in het bezit zijn van jarenlange leservaring en/of een IWT diploma. Zij kunnen voor u beoordelen of, en waar, de behoefte ligt voor (bij)scholing van uw technisch personeel op het gebied van lassen en veiligheid.

Meer lezen over de vakschool

Wat is onze werkwijze en hoe komt het lastechnisch advies tot stand?

Onze Cottus vakschooladviseurs komen bij u op locatie langs om stap voor stap in kaart te brengen waar op dit moment de kennis en kunde van uw personeel ligt. We bekijken of deze voldoet aan de huidige competentieseisen en normen. Onze adviseurs beoordelen uw personeel op de volgende punten:

 • Huidig competentieniveau van het laspersoneel;
 • Opzetten van een competentiematrix;
 • Uitwerken van een opleidingsplan.
   

Aanbevelingen voor lasopleidingen of lasserkwalificaties.

Na het uitvoeren van de analyse van de huidige situatie bij uw organisatie gaan onze lasadviseurs samen met u kijken waar de behoefte voor de komende jaren ligt en welk traject hier het beste op aansluit. Op basis van de bevindingen en het advies van onze lastechnische adviseurs kunt u kiezen uit:

 • Gecertificeerde NIL lasopleidingen;
  NIL gecertificeerde lasopleidingen die praktisch en theoretisch met een Europees erkend NIL diploma worden afgesloten. NIL opleidingen kunnen in de avond of daguren worden gevolgd.
 • Lasser kwalificaties;
  Specifiek uw medewerkers trainen en kwalificeren voor de door u gewenste lasproces, positie, materiaal dikte en soort. Cottus heeft haar eigen onafhankelijke afdeling die certificeringen kan uitvoeren.
 • Maatwerktraject;
  Samen met u gaan we een modulair traject opzetten dat perfect aansluit op uw opleidingsbehoefte.

Maatwerk is het speerpunt van onze dienstverlening

Wij bieden onze maatwerktrajecten, lasser kwalificaties en NIL-opleidingen aan op onze Vakscholen in Apeldoorn en Heerenveen of incompany bij u op locatie indien dat gewenst is. Een lasserkwalificatie of maatwerktraject kan ook worden uitgevoerd op basis van uw eigen WPS (welding procedure specification).

Contactformulier

Vul uw gegevens en uw vraag/reactie in