Lasopleiding / lastraining BMBE

Lasopleidingen

Wil jij aan de slag als gekwalificeerde lasser?
Specialiseren in een van de onderstaande lasopleidingen? Ook dat kan bij de Cottus Vakschool!

Behaal jouw BMBE, MIG/MAG of TIG kwalificatie.

Welke lasopleiding past bij jou?

BMBE

Booglassen Met Beklede Elektrode. Soms ook wel elektrisch lassen genoemd. Al bestaan er vele andere elektrische lasprocessen. Welk soort elektrode gebruik je voor gietijzer en welke voor RVS? Of wil je de twee verschillende materialen verbinden? Het lezen van tekeningen en veilig en kwalitatief werken. Zodat jij als zelfstandig allround BMSE’er aan de slag kunt.

MIG/MAG

Een andere manier van lassen is door middel van Metal Inert Gas / Metal Active Gas. Met deze lasmethode wordt continue mechanisch draad aangevoerd richting het laswerk. Het verschil tussen MIG en MAG zit in het gas wat wordt gebuikt. Welk booglasproces je wanneer gebruikt leer je aan onze Cottus Vakschool. Sproeibooklassen, kiortsluitbooglassen of pulsbooglassen. Staal, RVS of aluminium. Met de Cotttus lasopleiding/lastraining van niveau 1 t/m 4 weet jij precies wat en hoe je het doet.

TIG

Het gebruik van een niet afsmeltende wolfraam methode. Ook wel bekend als Tungsten Inert Gas lassen. Een proces wat veel gebruikt wordt bij het lassen van RVS of aluminium. Met de ene hand richt je de toorts op het materiaal, en met de andere hand voeg je het toevoegmateriaal in het smeltbad. Precies werken met een vaste hand. Voor licht laswerk aan een plaat of pijp tot een dikte van 3mm.