Techniek, maar dan door experts

BBL Traject volgen via Cottus

Wij weten als geen ander dat jong en oud(er) talent het verschil gaan maken de komende jaren in de techniek. Wij zijn op zoek naar talenten van alle leeftijden die een meerjarenproject aan willen gaan waarin leren en werken in BBL vorm centraal staat aangevuld met tal van trainingen en cursussen.

Een BBl opleiding staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Leren en werken staat centraal. In de praktijk houdt dit in dat je één dag naar school gaat en 4 dagen per week gaat werken. BBL opleidingen zijn met name geschikt voor beroepen waarbij de praktijk erg belangrijk is, zoals bij technische beroepen.

  • Sleutel jij straks aan de werktuigbouwkundige installaties bij onze opdrachtgevers?
  • Ben jij straks de storingsmonteur die de vulmachines wederom opstart?
  • Ben jij degene die de besturingskast vol met PLC’s, frequentieregelaars, relais en zekeringen bedraadt?

Zie jij een toekomst in de techniek wel zitten maar ben je meer van de praktijk en heb je geen zin om fulltime naar school te gaan? Wij kunnen jou helpen je te ontwikkelen tot een echte expert in het technische vakgbied dat jij jouw interesse heeft.

Wij zoeken jong technisch talent met de juiste mentaliteit en werkhouding. Maak alvast een Cottus DNA profiel aan en doe onze gratis competentie- / persoonlijkheidstest om te kijken waar jouw sterke en zwakke punten liggen. Samen kunnen wij dan gaan werken aan jouw toekomstige carrière in de techniek!

Renovation is a matter of men, and writing is a matter of writers in the world of essay writing uk. And then it's better to order from the best provider to get first-class help in writing a scientific paper for success in your career and, possibly, in your personal life. You will be surprised when you read your work how well done it is

Maak de test

Hoe het werkt

Samen met een projectmanager van Cottus ga je een persoonlijk opleidingsplan opstellen waar jij de komende twee tot vijf jaar aan gaat staan. Dat leggen we samen vast in een leer-werkovereenkomst die onderdeel is van de Metaal & Techniek CAO. Stap voor stap leiden we je op tot een vak expert maar jij houdt de regie!

BBL opleiding in combinatie met cursussen en trainingen

We starten met een BBL opleiding op het best aansluitende niveau (2, 3 of 4) die je gaat volgen bij een lokaal ROC. Daarnaast gaan we gedurende het BBL traject je nog verder opleiden binnen onze eigen Vakscholen. Periodiek wordt je uitgenodigd om je aan te melden voor een praktische of theoretische training of cursus.

De exacte inhoud van de extra trainingen en cursussen ligt natuurlijk aan je opleiding en functie inhoud. Als voorbeeld zie je hiernaast het opleidingstraject voor een elektromonteur.

Ik wil graag meer informatie

Persoonlijke begeleiding

Naast dat de projectmanager van Cottus jouw directe aanspreekpunt is voor werk en studiezaken, is ook verantwoordelijk voor je opleiding! Hij is dus projectmanager en praktijkbegeleider in één. Daarnaast heeft Cottus ook vele andere elektrotechnische, werktuigbouwkundige of lasdocenten in dienst die je overal mee kunnen helpen.

Sandor Görtz
Directeur P&O
Landelijk / Hoofdkantoor Cottus

Tekort aan technisch personeel

Het tekort aan goed opgeleid personeel in de techniek is een groot probleem in Nederland. Dit tekort geldt bijvoorbeeld voor beroepen zoals onderhoudsmonteurs, lassers, electriciens en loodgieters. Cottus heeft veel opdrachtgevers die dagelijks op zoek zijn naar nieuw personeel voor onder andere deze functies.

Wij weten alles van techniek en werken dagelijks aan de planning van prachtige technische projecten in verschillende vakgebieden. Wij leiden jou graag op tot een Cottus Expert zodat jij ook kunt ervaren wat de technische sector jouw allemaal te bieden heeft!

Solliciteer direct!

Onze vestigingen

Cottus, ooit begonnen in Twente, is met vestigingen in Almelo, Almere, Apeldoorn, Heerenveen, Helmond, Hoogeveen en Groningen uitgegroeid tot een grote regionale technische dienstverlener met een “echt technisch hart”.

Wij willen dat onze mensen kiezen voor Cottus omdat wij het verschil samen gaan maken! Jij de techneut, wij het meest passende werk! Wij zorgen met onze scholingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden volgens de cao Metaal en Techniek dat jij op waarde wordt geschat en jij jezelf verder kunt ontwikkelen tot de top techneut die wij voor ogen hebben.
Cottus biedt een prettige, informele bedrijfscultuur waarin met veel enthousiasme wordt samengewerkt in een hecht team. Medewerkers van Cottus vallen onder de Metaal en Techniek Cao en hebben dus uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Wij werken volgens onze kernwaarden Ondernemend, Betrokken, Nuchter, Persoonlijk en Bekwaam. We verwachten dat jij hier ook achter staat en dat jij ons team kan versterken!

Bekijk onze vacatures

Loodgieter Peter: ‘Project van A tot Z aanpakken en lachend naar huis!’
Loodgieter Peter: ‘Project van A tot Z aanpakken en lachend naar huis!’
06-05-2021
Peter Mulder werkte het grootste deel van zijn leven in het onderhoud. Tot hij bijna tien jaar geleden zijn rug brak. “Met bouten is mijn rug weer v… Lees meer
Vakschoolstudent Gerben: van ambtenaar tot elektrotechnicus
Vakschoolstudent Gerben: van ambtenaar tot elektrotechnicus
22-04-2021
Stel je voor dat je 54 jaar oud bent en al jaren in een bepaalde sector werkt, maar je voelt dat je ambities eigenlijk in een ander werkveld liggen. Z… Lees meer
Vers van de pers!