Cottus - Hero - BBL Traject

BBL-traject

Volg jouw BBL-traject bij Cottus!

Voor goed en gemotiveerd technisch personeel is de komende jaren altijd werk. En de techniek is een sector waarin je veel verschillende kanten op kunt. Als jij jezelf binnen de techniek wilt blijven ontwikkelen, start dan met jouw BBL-traject bij Cottus!

Wil je weten wat dit precies betekent en hoe jij meer gaat leren? We leggen het je uit. Of neem contact op met jouw Cottus-projectmanager of een vestiging bij jou in de buurt.

Ik wil meer informatie

Wat is een BBL-traject?

Beroeps Begeleidende Leerweg

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Leren en werken staat centraal. In de praktijk houdt dit in dat je één dag naar school gaat en vier dagen per week werkt. Behalve je dagelijkse werk, volg je dan ook nog tal van trainingen en cursussen om nóg beter te worden in je vak. Op deze manier werk je toe naar jouw MBO niveau 2, 3 of 4. Ideaal als je niet zo theoretisch bent aangelegd, maar je wel wilt ontwikkelen tot een echte expert in jouw technische vakgebied.

Je kunt een BBL-traject volgen voor praktisch alle technische richtingen binnen Cottus. Dus voor Las- en Metaaltechniek, High Tech en Elektro- en Installatietechniek.

Hoe werkt het BBL-traject?

Heb jij, als Cottus-medewerker, interesse in het BBL-traject? Dan ga je eerst om de tafel met jouw Projectmanager. Het is belangrijk dat jullie elkaar goed leren kennen, want samen gaan jullie jouw persoonlijk opleidingsplan opstellen. Hierin gaan we bekijken waar jij graag wilt staat over twee tot vijf jaar. Dit leggen we samen vast in jouw Carrièreplan.

Uiteraard zijn er gedurende deze tijd meerdere vaste momenten dat we samen kijken hoe je ervoor staat en of we eventueel iets aan moeten passen in het traject. Stap voor stap leiden we je op tot een vak expert, maar jij houdt de regie!

Lees hier meer informatie over het BBL-traject voor Basis Lasser en voor Allround Lasser.

BBL-opleiding met cursussen en trainingen

We starten met een BBL-traject op het best aansluitende niveau voor jou. Dat kan niveau 2, 3 of 4 zijn. Je volgt de opleiding bij een lokaal ROC. Daarnaast gaan we gedurende het BBL-traject je nog verder opleiden binnen onze eigen Vakscholen. Ook word je af en toe uitgenodigd om je aan te melden voor een praktische of theoretische training of cursus.

De exacte inhoud van de extra trainingen en cursussen ligt natuurlijk aan je opleiding en functie inhoud. Jouw Projectmanager kan je hier meer over vertellen. Hij of zij is jouw directe aanspreekpunt voor werk en studiezaken.

Meer weten?

Vraag snel meer informatie aan over de Cottus Vakschool of start direct met jouw nieuwe carrière! Laat hier jouw gegevens achter, en wij nemen contact met je op!

Cottus - HC - Vakschool Installatietechniek Apeldoorn