Lasopleiding / lastraining TIG 3 RVS

Inhoud van de opleiding

Bedoeld voor

Deze lasopleiding is bedoeld voor personen of medewerkers van bedrijven die zich verder willen bekwamen en professionaliseren in het lassen van roestvaststaal. De lasopleiding gaat verder in het zelfstandig lassen en inzicht verkrijgen in het lasproces. De lastraining wordt afgesloten met een praktisch en theoretisch examen. Alle lasopleidingen en trainingen die Cottus Vakschool verzorgt worden uitgevoerd conform de richtlijnen van het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek).

Inhoud lasopleiding

De lasopleiding wordt uitgevoerd in roestvaststaal en omvat hoeklassen in alle posities in plaat en pijp. De V-las wordt verticaal opgaand gelast. Deze zal dan ook middels een röntgenfoto worden beoordeeld. Overeenkomstig de eisen van het NIL moet deze foto positief beoordeeld worden om een diploma te kunnen behalen. Tijdens de theorielessen worden de volgende zaken behandeld:

  • Processen, apparatuur en materiaalgedrag tijdens het lassen;
  • Constructies;
  • Uitvoering.

Verder zal er aandacht zijn voor het lezen van tekeningen en het instellen van de TIG-apparatuur. Kwaliteit en veiligheid zullen een rode draad vormen tijdens de veelal praktische lessen.

Tarief opleiding

€ 3.600,- (excl. btw) incl. examen en lesboeken

Opleidingseisen

Een specifieke vooropleiding is vereist, te weten een afgeronde NIL-opleiding TIG niveau 2.

Informatie aanvragen Aanmelden

Informatie aanvragen