Lasopleiding / lastraining TIG 1 en 2 (combi) staal of rvs of aluminium

Inhoud van de opleiding

De lasopleiding wordt uitgevoerd in aluminium en RVS en omvat hoeklassen in verschillende posities. De V-naad wordt onder de hand uitgevoerd en bovendien wordt een plaat-/pijp-verbinding gelast met een staande hoeklas met een a-hoogte van 2 mm. Tijdens de theorielessen worden de volgende zaken behandeld:

  • Processen, apparatuur en materiaalgedrag tijdens het lassen;
  • Constructies;
  • Uitvoering.

Verder zal er aandacht zijn voor het lezen van tekeningen en het instellen van de TIG-apparatuur en de bijbehorende gassen en elektrodes. Kwaliteit en veiligheid zullen een rode draad vormen tijdens de veelal praktische lessen.

Bedoeld voor

Deze las opleiding is bedoeld voor personen of medewerkers van bedrijven die zich verder willen bekwamen in het lassen van aluminium of roestvaststaal. Deze combi-opleiding niveau 1 en 2 combineert de vakinhoud van niveau 1 en 2 maar gaat een slag dieper. De lasopleiding wordt afgesloten met een praktisch en theoretisch examen. Alle lasopleidingen en lascursussen die Cottus Vakschool verzorgt worden uitgevoerd conform de richtlijnen van het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek).

Tarief opleiding

€ 2.995,- (excl. btw) incl. examen en lesboeken

Opleidingseisen

Geen specifieke vooropleiding is noodzakelijk maar technisch inzicht is een pre.

Informatie aanvragen Aanmelden

Informatie aanvragen