Lasopleiding / lastraining BMBE 2

Inhoud van de opleiding

Bedoeld voor       

Deze lasopleiding is bedoeld voor personen of medewerkers van bedrijven die vaktechnisch dieper laswerk willen verrichten aan plaat van 4 tot 12 mm. dikte. Tijdens deze lasopleiding leer je de meer gevorderde lastechnieken van het BMBE-lassen. De lastraining wordt afgesloten met een praktisch en theoretisch examen. Alle lasopleidingen / lascursussen die Cottus Vakschool verzorgt worden uitgevoerd conform de richtlijnen van het NIL.

Inhoud lasopleiding

Tijdens de lasopleiding worden er verschillende hoeklassen gelast met meerdere a-hoogtes tot 10 mm. staalplaat. Een V-las gaat in 4 tot 12 mm. in een verticale positie  Tijdens de theorielessen worden de volgende zaken behandeld:

  •  processen, apparatuur en materiaalgedrag tijdens het lassen;
  •  constructies;
  •  uitvoering.

Verder zal er aandacht zijn voor het lezen van tekeningen en het instellen van de BMBE-apparatuur en elektrodes. Kwaliteit en veiligheid zullen een rode draad vormen tijdens de veelal praktische lessen.

Tarief opleiding

€2.010,- (excl. btw) incl. examen en lesboeken

Opleidingseisen

Geen specifieke vooropleiding is vereist maar een afgeronde NIL niveau 1 is een pre en aan te raden (zie ons combitraject bij 'tarief').

Informatie aanvragen Aanmelden

Informatie aanvragen