Omdat techniek een vak is

Medewerker van de maand | Januari

Bart Willems van de vestiging Hoogeveen is medewerker van de maand januari! Voor deze gelegenheid hebben wij deze enthousiaste Constructiebankwerker/Lasser geïnterviewd.

Hoe ben jij destijds terecht gekomen bij Cottus en hoe lang werk je al voor ze?

Ik ben half april begonnen bij Cottus. Ik ben verhuist en was op zoek naar leuk werk in de omgeving. Dankzij de Facebookpagina ‘Werken in Hoogeveen’ kwam ik in aanraking met Cottus. De functie sprak mij direct aan, net zoals het werken in de omgeving, dus ik besloot om te solliciteren!

Wat voor werk doe je precies?

Ik ben constructiebankwerker/lasser bij Cottus. Een erg leuk functie waar ik al veel ervaring in heb. Ik ben namelijk 18 jaar geleden al begonnen met lassen. Na de middelbare school begon ik direct met werken, dus vandaar mijn ruime werkervaring.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

De afwisseling: elke dag is anders. Ik las geen grote series dus krijg te maken met veel verschillende opdrachten. Dat houdt het werk leuk! Ik werk voornamelijk zelfstandig maar heb natuurlijk wel te maken met collega’s. Dat vind ik ook erg prettig.

Wat zijn volgens jou de voordelen van werken voor Cottus?

Het grote voordeel is dat je kan wisselen van locatie. Stel dat ik het ergens echt niet naar mijn zin heb, dan is er altijd de mogelijkheid om te werken op een andere locatie.

Als jij de baas was bij Cottus, wat zou je dan verbeteren?

Dat vind ik echt een lastige vraag. Op dit moment kan ik geen punten opnoemen die ik zou verbeteren. Ik heb erg goed contact met het kantoor: bij problemen kan ik altijd bellen of sms’en en dan wordt het ook direct opgelost. De communicatie loopt erg goed dus op dit moment ben ik zeer tevreden.

Wat vind je van techniek beleef je met Cottus?

Daar heb ik nog niet veel van meegekregen. Wel heb ik veel gehoord over de verschillende scholingsmogelijkheden. Ik heb destijds mijn VCA veiligheidscertificaat behaald en ik zit er over te denken om in de toekomt nog een cursus of opleiding te doen. Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen dus misschien start ik nog wel met een TIG 3 opleiding.

 

Medewerker van de maand | Januari