Omdat techniek een vak is

Medewerker van de maand | September

Wij willen graag onze college Daan ten Kampe nomineren voor de medewerker van de maand September. Daan is een hardwerkende jongen die altijd vooruitstrevend is in het werk dat hij levert. Hij is goed in wat hij doet en motiveert anderen met zijn enthousiasme. Ook is Daan fijn in de omgang en weet van elke situatie het beste te maken. Onze opdrachtgevers hebben niets anders dan lof over onze medewerker van de maand! Van harte gefeliciteerd Daan!

Hoe ben jij destijds terecht gekomen bij Cottus en hoe lang werk je al voor ze?

Ik werk nu al ruim anderhalf jaar voor Cottus. Voordat ik bij Cottus terecht kwam, was ik werkzaam in de buitensport, maar ik wou graag iets anders. Ik zocht naar een lasopleiding en kwam zo terecht bij de Cottus vakschool. Ik heb toen een mailtje gestuurd en ik mocht op gesprek komen.

Wat voor werk doe je precies?

Ik ben het hele jaar door te vinden op veel verschillende projecten. Het meeste wat ik aan werk doe is gecertificeerde constructiebouw. Af en toe zijn er ook tussenklussen waar ik op mag werken, altijd leuk die afwisseling! Verder houd ik me bezig met plaatwerk, machinereparatie en natuurlijk laswerk.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Wat mijn baan zo leuk maakt is dat het heel divers werk is, en diversiteit in mijn werk staat me erg aan. Makkelijke banen vind ik maar saai, geen uitdagingen. Lassen kun je bijvoorbeeld niet afraffelen, want dit ga je terugzien in het werk wat je levert. En wat fout gaat, moet je zelf weer oplossen, een las eruit slijpen is naar mijn mening geen pretje! Je moet rekening houden met veel verschillende aspecten als temperatuur van het materiaal, omgevingstemperatuur en dergelijke.

Wat zijn volgens jou de voordelen van werken voor Cottus?

Werken bij Cottus heeft naar mijn mening erg veel voordelen. Zo heb je bij Cottus de mogelijkheid om door te studeren en heel veel bedrijven te zien. Je kan aanvragen wat je wilt zien en aangeven waar je interesses liggen. Ook zie je je collega's veel en kom je ze op verschillende projecten tegen. Het allerleukste is natuurlijk de vrijdagmiddagborrel, zeker omdat ook de leidinggevenden en managers erbij zijn, zo voel je ook dat ze dichter bij de medewerkers staan. Cottus is gewoon een grote familie.

Als jij de baas was bij Cottus, wat zou je dan verbeteren?

Ik vind dit echt een moeilijke vraag, ik zou niet zozeer wat verbeteren maar iets toevoegen! Ik zou een special forces team invoeren, die bestaat uit de toplassers en hieruit een groep samenstellen. Deze groep zou ik dan op projecten in het buitenland zetten en Cottus ook die internationale draai geven. Bijvoorbeeld onderwaterlassen, lijkt me echt tof om ervaring in op te doen of te leren!

Wat vind je van techniek beleef je met Cottus?

Ik heb wel een mail gehad over Cottus, maar nog niet echt aandacht aan besteed. Ik heb het erg druk gehad met opleidingen en dergelijke, maar het lijkt me interessant om me eens in te verdiepen als ik meer tijd heb!

Heb je je al voor activiteiten ingeschreven?

Opleidingen heb ik me wel voor ingeschreven, maar activiteiten nog niet. Ik ben erg druk geweest met de opleidingen namelijk. 40 uur per week werken en 10 uur aan opleidingen in de week, dan passen er geen activiteiten meer bij.

Medewerker van de maand | September