Omdat techniek een vak is

Medewerker van de maand | Juli

Wij hebben gekozen voor Theo Keus omdat hij een echte Cottus man is. Hij is in vaste dienst, en is een erg betrouwbare man waar je van op aan kunt. Hij heeft veel kwaliteiten. Hij is de schakel tussen kantoor en opdrachtgever, denkt mee en communiceert goed. Door medewerkers zoals Theo leren wij onze klant beter kennen en zijn we dus ook beter in staat om in te spelen op de behoefte(n) van de klant. Afgelopen week is Theo verkozen tot lid in onze OR waar hij binnenkort onze medewerkers mag gaan vertegenwoordigen. Wij wensen hem heel veel succes!

Hoe ben jij destijds terecht gekomen bij Cottus en hoe lang werk je al voor ze?

Ik ben destijds telefonisch benaderd door Cottus. Cottus had mijn profiel en cv gevonden op werk.nl. Aankomende september ben ik alweer 3 jaar werkzaam bij Cottus. Wat gaat de tijd ontzettend snel!

Wat voor werk doe je precies?

Ik ben werkzaam in de functie van zelfstandig loodgieter en cv monteur. In de afgelopen jaren heb ik binnen veel bedrijven gewerkt. Op dit moment ben ik werkzaam op een militaire kazerne. Voor deze kazerne heb ik spoelpunten gemaakt en me beziggehouden met legionella preventie. In de toekomst zou ik mijn servicepapieren willen halen en daarnaast ook een opleiding tot lasser willen volgen.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Wat mijn werk zo leuk maakt is dat ik in teamverband werk, maar ook alleen. Het gevoel dat je wat neerzet met z’n allen is fantastisch, maar daarnaast zet je ook zelf wat neer. Dit is een uitdaging, want alles moet perfect op elkaar afgestemd zijn. Ik maak veel mee, wat gaaf is. Ook de verschillen per bedrijf en project maken dat ik mijn werk zo leuk vind. Bij defensie nu bijvoorbeeld werken we veel met regels en procedures. Mijn ervaringen in de bouw zijn totaal anders, daar zegt iedereen altijd dat regeltjes opvolgen te lang duurt. Zelf vind ik regels en voornamelijk veiligheidsregels heel fijn. Het mag allemaal dan wel iets langer duren, maar je weet dat het goed en juist wordt opgezet.

Wat zijn volgens jou de voordelen van werken voor Cottus?

De voordelen van Cottus voor mij persoonlijk zijn dat ik veel afwisseling heb in de projecten waar ik aan werk. Ik kan bijvoorbeeld bij heel veel bedrijven een kijkje nemen. Elk bedrijf is natuurlijk anders, elk zijn eigen specifieke sector vaak. Ook werk ik met veel verschillende mensen. Als ik kijk naar mensen die op hun 18e bij een bedrijf komen en daar hun hele leven blijven werken, zie ik door Cottus in dat dit eigenlijk best saai is. Die mensen kennen vaak alleen de werkwijze van dat bedrijf, terwijl ik meerdere bedrijven ken. Door het werken bij Cottus leer ik ook met verschillende materialen en machines te werken, fantastisch die afwisseling!

Als jij de baas was bij Cottus, wat zou je dan verbeteren?

Als ik baas was bij Cottus zou ik werknemers met veel potentieel sneller aannemen. Daarnaast is de communicatie binnen Cottus perfect, ik zou graag meer inzicht willen in de projecten die na mijn lopende projecten volgen, ik denk dat dit me helpt met de voorbereiding.

Wat vind je van techniek beleef je met Cottus?

Techniek beleef je met Cottus is een goed concept. Om me heen hoor ik er ook goede geluiden over. Zelf wou ik me ontzettend graag aanmelden voor de lascursus, jammer genoeg zat ik met de afstand die ik moest afleggen voor de cursus.

Heb je je al voor activiteiten ingeschreven?

Zelf heb ik me niet voor de activiteiten ingeschreven. Komt ook deels doordat ik bijvoorbeeld de NEN1010 en NEN3140 certificaten al heb behaald. Wel had ik graag de EHBO Cursus gedaan, alleen was dit volgens mij in het weekend en had ik helaas al andere plannen. Ik zal de komende activiteiten goed in de gaten houden.

Medewerker van de maand | Juli