Omdat techniek een vak is

Medewerker van de maand | Juni

Pierre van de vestiging Helmond is de medewerker van de maand Juni! Pierre is een altijd vrolijke elektro monteur die regelmatig wordt teruggevraagd door klanten. Hij werkt al een aantal jaren voor Cottus in de functie van industrieel eerste monteur. Pierre kan zelfstandig complete elektrotechnische installaties in de industrie aanleggen. Hij is altijd in voor een geintje maar kan ook het voortouw nemen op momenten waar het nodig is. Pierre is altijd netjes op tijd waardoor er tijd is voor een bakje koffie, even bijpraten en dan aan de slag. Een monteur die zonder twijfel beschikt over ‘het Cottus DNA’ en daarom is Pierre voor ons de medewerker van de maand!

Hoe ben jij destijds terecht gekomen bij Cottus en hoe lang werk je al voor ze?

Ik werk nu 2 jaar bij Cottus. Ik ben benaderd door Cottus via e-mail. Ik heb snel gereageerd en ik kon mooi op gesprek komen. Alles beviel aan beide kanten dus ik kon gewoon mooi snel aan het werk. Dat kwam ontzettend goed uit want een vorig project was net afgelopen. In totaal ben ik 1 dag werkloos geweest.

Wat voor werk doe je precies?

Ik werk zoals velen van ons in de industrie. Nu werk ik bij een Zink fabriek. We vervangen en reinigen onderdelen zoals motoren, pompen en transportbanden voor zink erts. Je houdt geen schone handen maar dat is mooi aan werken bij Cottus. Ik heb een keer gewerkt bij een ontzettend steriel bedrijf. Afwisseling is leuk.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

De afwisseling is dus een belangrijk. Veiligheid geeft hierbij een grote uitdaging. Het werk op zich is simpel maar de ene dag sta je op de steiger en de andere dag hang je in een vang gordel. Het is belangrijk goed op de veiligheid te letten en er voor te zorgen dat je collega’s en jij zelf veilig weer op de grond komen.

Wat zijn volgens jou de voordelen van werken voor Cottus?

Ik ga elke dag lachend naar huis. Ik hoef niets meer te regelen, alles is voor elkaar met de klant (dan mijn werkgever). Ik kom ook elke dag lachend op mijn werk want alles wat je doet wordt ontzettend gewaardeerd. De mensen van Cottus weten precies wat ik in huis heb technisch gezien maar ook hoe ik ben. Ik hou wel van een lolletje en dat kan niet bij elke werkgever op de eerste dag. De mensen van Cottus hebben dat door!

Als jij de baas was bij Cottus, wat zou je dan verbeteren?

Ik zou niks veranderen. Ik merk dat de regelingen voldoende zijn. Er is goede communicatie, vooral wanneer ik naar een nieuwe werkgever ga dan is alles helemaal in orde. Ook als je merkt dat er iets is met je kleding of materiaal wordt dat snel geregeld en helemaal niet moeilijk over gedaan. Dat Cottus een detacheringsbureau is, is ook leuk. Daardoor zie je veel verschillende bedrijven en heb je dus veel afwisseling.

Wat vind je van techniek beleef je met Cottus?

Heel goed! Je moet het toch bijhouden. Vaak weet je de meeste veranderingen al maar waarom die veranderingen tot stand komen dat weet je niet. Bij deze cursussen krijg je mee info. Het is ook fijn dat we hierdoor allemaal op niveau kunnen blijven. Zo kunnen we onszelf beter verkopen.

Heb je je al voor activiteiten ingeschreven?

Ik heb laatst een NEN 3140 gedaan met een paar collega’s. En natuurlijk de NEN 1010 wat toch de bijbel is van de elektricien, zo zeggen we maar altijd. Ook hebben we een tijdje terug met wat collega’s een hoogwerkers certificaat gehaald. Helemaal super natuurlijk.

Medewerker van de maand | Juni