Omdat techniek een vak is

Girlsday bij Cottus Apeldoorn!

Het was Girlsday! Deze meiden mochten een kijkje nemen in de keuken van Cottus en zelf ook lassen! Natuurlijk onder begeleiding van onze eigen Susan en Sanne!

Wat is Girlsday?

Girlsday is bij uitstek de dag dat jonge meisjes de mogelijkheid krijgen kennis te maken met tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven. Elk jaar wordt het in april georganiseerd door VHTO, het landelijke expertisebureau op het gebied van meisjes/vrouwen en bèta/techniek. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten door het hele land die speciaal voor hun worden georganiseerd én maken daardoor kennis met de technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.

Tekort aan technisch personeel

Het is algemeen bekend dat we een tekort hebben aan technische mensen. Een reden hiervan kan zijn dat er gedacht wordt dat je smerig wordt van techniek en dat het zwaar werk is. Om nu juist meiden enthousiast te krijgen voor de techniek wilden wij graag onze vakschool in Apeldoorn open stellen om een groep van 10 meiden,in de leeftijd van 10 tot 15 jaar, kennis te laten maken met het laswerk. Voornamelijk Tig lassen is een vak wat heel goed door meiden kan worden uitgevoerd. Dit omdat je er geduldig voor moet zijn, precies werk moet afleveren en moet nadenken voordat je eraan begint.
En dit kunnen meiden natuurlijk erg goed!!

Girlsday bij de Cottus Vakschool

We hebben met Girlsday eerst benoemd waarom we meiden zo hard nodig hebben in de techniek.
Daarna volgde er een stukje theorie en werd er vervolgens door de meiden zelf een pennenbakje in elkaar gelast. Meiden zouden meiden niet zijn als hier geen bloemetjes en hartjes op stonden.

Kortom; het is een super leuke dag geweest, waar de jongens erg jaloers op kunnen zijn!

pijl Bekijk het videoverslag van Girlsday bij Cottus

 

Girlsday bij Cottus Apeldoorn!