Omdat techniek een vak is

Medewerker van de maand | Mei

Een interview met Vera van der Wal; onze medewerkster van de maand mei! Maandelijks selecteren wij een "medewerk(st)er van de maand"; iemand die volgens ons extra in het zonnetje gezet mag worden, iemand die wij enorm waarderen qua werkhouding en mentaliteit, kwaliteiten en vaardigheden! Vera ontving van ons persoonlijk een leuke attentie om haar te bedanken voor haar inzet.

Waarom hebben wij Vera geselecteerd als medewerker van de maand?

Vera is al geruime tijd werkzaam bij Cottus. Ze is werkzaam als lasser en opgeleid binnen de Cottus Vakschool. Vera is het voorbeeld van een hard werkende en gemotiveerde lasser. Ze is er altijd, ze is op tijd, denkt mee en is altijd bereid collega’s te helpen waar nodig. Daarbij komt dat ze als dame in de techniek niet onder doet voor haar mannelijke collega’s. Op de projecten waar Vera heeft gewerkt krijgen we dan ook alleen maar positieve reacties terug op haar als persoon, in het team en over haar werkzaamheden. Allemaal punten die wij erg belangrijk vinden in een Cottus medewerker en vandaar dat Vera voor ons medewerker van de maand is.

 

Het interview met Vera

Hoe ben jij destijds terecht gekomen bij Cottus en hoe lang werk je al voor ze?

Even goed nadenken hoor. Ik werk nu 3 jaar bij Cottus. Ik ben nog steeds helemaal tevreden. Alles is altijd zo goed voor elkaar. Eerst ben ik helaas in de WW beland en daarna in de bijstand. Via de bijstand ben ik doorgestuurd naar Cottus. Daar heb ik de vakschool gedaan. Nu is er geregeld dat ik terug kon komen bij mijn oude baas. Alleen nu veel beter georganiseerd en geregeld.

Wat voor werk doe je precies?

Ik las trussen. Dat betekent dat ik aluminium constructies voor bijvoorbeeld concerten, tenten of verlichting installaties las. Aluminium is een uitdaging. Het las proces gaat veel sneller waardoor het snel kan smelten.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Alles bij elkaar natuurlijk. Er is niet één specifiek ding wat je werk leuk maakt. Ik heb gelukkig alles wat mijn werk leuk maakt; leuke collega’s, leuk werk, en de uitdaging die erin zit.

Wat zijn volgens jou de voordelen van werken voor Cottus?

Als er wat is, hoef ik maar te bellen en het is geregeld. Het persoonlijke contact zit super goed.

Als jij de baas was bij Cottus, wat zou je dan verbeteren?

Klinkt het gek als ik zeg dat ik niks zou willen veranderen? Ze doen zoveel voor je en ik heb het super goed met mijn collega’s. Er zit ook nog eens een mooie uitdaging in mijn werk omdat ik met een moeilijk materiaal las. Wat wil je nog meer? 

Wat vindt je van techniek beleef je met Cottus?

Heel erg leuk. Ik heb al een EHBO cursus gedaan en nu mag ik een jaar reanimeren. Natuurlijk hoop ik niet dat ik het ooit hoef te gebruiken maar het is fijn om het te kunnen. En… het was een ontzettend leuke en gezellige dag, altijd mooi meegenomen! Verder moet ik me nog verdiepen in de andere activiteiten die worden aangeboden en op de planning staat de komende tijd. 

Medewerker van de maand | Mei