Omdat techniek een vak is

Cottus levert 100e deelnemer Sectorplan Twente

Cottus neemt met haar "loopbaantraject" deel aan het Sectorplan Twente, een project waarbij 1300 mensen in Twente moeten worden opgeleid of bijgeschoold voor een beroep waar veel vraag naar is. Cottus richt zich hiermee op deelnemers die vanuit de Wet Werkloosheid (WW) naar werk moeten worden begeleid.

100e deelnemer voortgekomen uit het Cottus Loopbaantraject

Minister Asscher van Sociale Zaken is erg blij met dit Twentse initiatief en was gisteren op bezoek in Twente om de uitreiking van het 100e certificaat persoonlijk bij te wonen. Laat deze 100e deelnemer Nick Wormgoor zijn, hij doorloopt het Cottus Loopbaantraject. Nick was werkloos en wilde graag iets met lassen doen. Bij Cottus was hij dus aan het juiste adres!

Op onze vakschool is Nick opgeleid tot NIL niveau 2 TIG rvs lassen. Nick heeft nu via Cottus werk en vervolgt zijn opleiding om nog meer lasdiploma's te behalen en meer ervaring op te doen.

14 miljoen beschikbaar voor Sectorplan Twente

De minister heeft begin dit jaar 6,9 miljoen aan subsidiegeld beschikbaar gesteld om de arbeidsmarkt in Twente een impuls te geven. Daarnaast hebben bedrijven in Twente ook nog eens 7 miljoen geïnvesteerd in het Sectorplan. Het streven is om in twee jaar tijd 1300 mensen om of bij te scholen en aan het werk te zetten in sectoren waar een tekort is aan de juiste mensen.

Bekijk de filmpjes van RTV OOST op youtube:

Youtube-video-minister-asscher-sectorplan-twente2Youtube-video-minister-asscher-sectorplan-twente

Intentie 70 deelnemers vanuit Cottus nu en komend jaar

Nick wormgoor is dus de 100e deelnemer van het sector plan die inmiddels aan het werk is gezet, dat betekent nog 1200 te gaan. Cottus heeft de intentie getekend nu en volgend jaar nog eens 70 mensen vanuit een WW uitkering op een duurzame manier op te leiden en aan het werk te zetten.

Cottus trots op loopbaantraject en deelnemers 

Sandor Gortz (Manager Vakschool) en Derk Meijer (Directeur) waren gisteren namens Cottus aanwezig bij de uitreiking van het certificaat en om Minister Asscher persoonlijk te woord te staan over het succes van het Cottus Loopbaantraject.

Cottus is trots op het behaalde resultaat en hoopt nog veel meer mensen zoals Nick aan een diploma en baan te helpen!

Cottus levert 100e deelnemer Sectorplan Twente