Omdat techniek een vak is

Wijzigingsblad NTA 8828/A1 Elektrolassen van PE-buizen en PE-hulpstukken gepubliceerd

Deze week is een kort wijzigingsblad op een Nederlands Technische Afspraak, NTA 8828, gepubliceerd. Dit bevat enkele beperkte inhoudelijke aanpassingen. Deze aanpassingen hebben ook gevolg voor de overgangsregeling voor de certificering van PE-elektrolassers en lastoezichthouders.

Nadat NTA 8828 in januari 2016 is gepubliceerd, is er door de sector hard gewerkt aan de implementatie ervan in de praktijk. Zo wordt door een nieuw College van Deskundigen een certificatiesysteem voor elektrolassers en voor lastoezichthouders opgezet. Meer informatie over dit College van Deskundigen kunt u vinden op www.nen.nl/elektrolassen

Overgangstermijn

De NTA stelt dat de overgangstermijn naar de nieuwe certificeringsregeling tot 1 september 2016 loopt. Inmiddels is duidelijk dat die datum niet haalbaar is en in het wijzigingsblad van NTA 8828 wordt nu verwezen naar www.nen.nl voor de nog te publiceren datum.
In samenspraak met de sector heeft het College van Deskundigen inmiddels bepaald dat nieuwe opleidingen kunnen worden gestart vanaf 1 februari 2017.
Op www.nen.nl/elektrolassen is de overgangsregeling ten aanzien van certificering van de PE-elektrolasser en lastoezichthouder te vinden.

Wijziging NTA8828

Bij het intensieve gebruik van de NTA zijn enkele verbeterpunten naar boven gekomen. Deze zijn in het wijzigingsblad meegenomen.

Download hier het Wijzigingsblad NTA 8828:

NTA 8828:2016/A1:2016 nl
Elektrolassen van PE-buizen en PE-hulpstukken Wijzigingsblad bij NTA 8828:2016

Bron: www.nen.nl

Wijzigingsblad NTA 8828/A1 Elektrolassen van PE-buizen en PE-hulpstukken gepubliceerd
Heb je vragen over dit nieuws bericht?
Neem contact met ons op
Cottus Hoofdkantoor
Omdat techniek een vak is
Landelijk / Landelijk