Omdat techniek een vak is

Lasserkwalificaties afgenomen bij 16 gedetacheerde lassers van Cottus

Het vak lasser en de techniek die daarbij komt kijken, is voortdurend in beweging. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de handvaardigheid en het niveau van de lasser om te voldoen aan bepaalde lascertificeringen zoals de norm NEN EN ISO 9606-1.

Steeds meer bedrijven willen door middel van certificering op het gebied van lastechniek de kwaliteit van de door hun personeel uitgevoerde laswerkzaamheden waarborgen. Zo ook veel van onze opdrachtgevers waar wij lassers detacheren.
Om die reden heeft Cottus op haar vakscholen te Apeldoorn en Heerenveen 16 werknemers wederom succesvol gekwalificeerd voor opdrachtgevers in de regio.

Uitgevoerde lasserkwalificaties volgens de norm NEN EN ISO 9606-1

Cottus heeft alle 16 lassers volgens de NEN EN ISO 9606-1 norm gekwalificeerd. De lasserkwalificaties zijn voor zowel MAG-lassen als TIG-lassen (135 en 141) uitgevoerd.

Lasproces 135 (MAG-lassen):

Met de ISO 1090 die in 2014 is ingevoerd mag er niet gelast worden aan constructies mits de lasser is gekwalificeerd voor de las werkzaamheden. Daarom hebben we onze lassers de kwalificatie (135 P FW FM2 S t10 PD ML) laten halen. Met deze kwalificatie kan je een breed scala aan laswerkzaamheden uitvoeren in de constructie sector.

Lasproces 141 (TIG-lassen):

De kwalificatie voor het TIG-lassen 141 wordt veel gebruikt in de food sector. Hiervoor hebben onze lassers de (141 T BW FM5 S t1.5 H-L 045 SL) succesvol gelast. Met deze behaalde kwalificatie kan de lasser een breed scala laswerkzaamheden lassen in het RVS leidingwerk.

lasserkwalificaties-afgenomen-bij-medewerkers

Vrijblijvend en gratis advies over de kwalificaties van uw technisch personeel?

Wilt u uzelf en/of uw werknemers laten kwalificeren of wilt u meer weten over de mogelijkheden bij de Cottus Vakschool? Bel dan direct 0800 - 844 0 844 of laat uw hier uw gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Onze adviseurs geven u graag een vrijblijvend passend advies over de mogelijkheden.

Lasserkwalificaties afgenomen bij 16 gedetacheerde lassers van Cottus