Omdat techniek een vak is

Artikel Eindhovens Dagblad over werkzekerheidsplan Cottus

In het Eindhovens Dagblad van afgelopen zaterdag stond een paginagroot artikel over het werkzekerheidstraject 'WW wordt winterwerk' van Cottus en Faber.

In het artikel komen o.a. Jeroen de Roon en Kaz de Vries van Cottus aan het woord. Schilders van Faber worden bij de Cottus vakscholen in twee weken opgeleid tot beginnend installatiemonteur. Zo kunnen zij het hele jaar aan het werk blijven.

Faber is dit werkzekerheidsplan gestart wegens de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). In de winterperiode komen schilders van Faber via Cottus aan het werk. Deze winter wordt deze unieke opleiding vijf keer aangeboden, zodat zo'n zestig schilders worden opgeleid tot beginnend installatiemonteur.

De vruchtbare samenwerking tussen Cottus en Faber krijgt mogelijk volgende winter een vervolg. Dan kan ook een andere opleiding worden aangeboden, zodat schilders bijvoorbeeld als timmerman aan de slag kunnen gaan. Ook zullen er terugkomdagen of een vervolgopleiding aangeboden worden, zodat ze weer nieuwe dingen kunnen leren.

Artikel Eindhovens Dagblad over werkzekerheidsplan Cottus
Heb je vragen over dit nieuws bericht?
Neem contact met ons op
Sandor Görtz
Directeur P&O
Landelijk / Hoofdkantoor Cottus