Omdat techniek een vak is

Nieuwe lichting beginnende elektromonteurs!

Docent Erik in de spotlight!

Onze elektrotechniek docent Erik Eiling heeft weer een nieuwe lichting mannen en vrouwen opgeleid tot beginnend elektromonteurs. In vier weken tijd is Erik intensief bezig met de groep deelnemers en neemt ze stap voor stap mee in het vak elektrotechniek.

En het wordt erg gewaardeerd hoe Erik zijn lessen verzorgd en zijn deelnemers enthousiast maakt voor het vak Elektrotechinek. En dat is te zien aan de cadeaus die Erik van zijn groep deelnemers heeft mogen ontvangen! 

cadeau voor onze docent

 

Cottus Vakschool

Na vier weken hebben de deelnemers kennis van alle voorkomende schakelingen die gebruikt worden binnen de utiliteit- en woningbouwprojecten; kunnen ze inzicht en uitzicht werken met pvc en hostaliet en is de basiskennis aanwezig van de grootheden als spanning, stroom, vermogen en weerstand. Verder zijn de deelnemers op de hoogte van alle voorkomende materialen en gereedschappen die ze dagelijks nodig hebben op hun nieuwe werkplekken.

Deze basisopleiding zorgt ervoor dat de nieuwe aankomende medewerkers van Cottus zich staande houden op een project en onder begeleiding kunnen meewerken. 

 

Cottus carrièreplan

Natuurlijk eindigd het opleiden niet na dit traject. Alle aankomende medewerkers treden na een stage van 10 weken indienst bij Cottus Installatietechniek. Dan gaan ze verder in hun carrière door op een regionaal ROC door te gaan met de opleiding BBL 2 MEI. Ook trainingen zoals NEN 1010 en NEN 3140 zullen intern georganiseerd worden. 

Dit alles wordt vastgelegd in een Cottus Carrièreplan! Van opleidingen tot trainingen die de komende jaren aanbod komen maar ook welk salaris men gaat verdienen tijdens de carrière bij Cottus. Zo is het helemaal inzichtelijk waar de medewerker staat en hoe het carrièrepad eruit ziet. Tevens is er elke 3 maanden een groeigesprek om samen alles door te nemen.

Heeft u interesse om deel te nemen aan een carrièretraject of vind u als installateur dit interessant dan kunt u altijd contact opnemen met een vestiging van Cottus.

 

 

 

 

Nieuwe lichting beginnende elektromonteurs!
Heb je vragen over dit nieuws bericht?
Neem contact met ons op
Sandor Görtz
Directeur P&O
Landelijk / Hoofdkantoor Cottus