Omdat techniek een vak is

Medewerker van de maand | Maart

Niemand minder dan Nina Messina mag zich 'medewerker van de maand' noemen! Nina is werkzaam bij Cottus Apeldoorn en speciaal voor deze gelegenheid hebben we haar een aantal vragen gesteld!

Hoe ben jij destijds terecht gekomen bij Cottus en hoe lang werk je al voor ze?

Net op het moment dat ik op zoek ging naar ander werk, omdat ik wel klaar was mijn andere baan als supervisor bij een bioscoop, kwam ik een las vacature tegen op internet. Ik reageerde en kwam in contact met Kas.

Wat voor werk doe je precies?

Ik ben een TIG-lasser. Ik heb een opleiding tot schilder gedaan maar merkte op de middelbare school al dat ik lassen erg leuk vond om te doen. TIG lassen is een precies werkje en dat vind ik nou juist heel erg leuk!

Wat maakt jouw werk zo leuk?

De hoeveelheid variatie in werkzaamheden die ik heb gedaan. Eentonig werk vind ik nou eenmaal niet zo leuk. Bij het bedrijf waar ik nu zit heb ik veel verschillende dingen mogen doen en leren. Ik heb wel aangegeven dat ik graag blijf lassen en daar is ook gehoor aangegeven. Ik kreeg zelfs mijn eigen grote opdracht en dat is natuurlijk ook erg goed voor je zelfvertrouwen.

Ook het werken in een 'mannenwereld' vind ik geen enkel probleem. Ik heb voorheen in een gamewinkel gewerkt dus ik was wel wat gewend. Mijn mannelijke collega's zijn super lief en willen mij altijd helpen.

Wat zijn volgens jou de voordelen van werken voor Cottus?

Ik heb zowel Sanne als Kas als aanspreekpunt bij Cottus en dat is erg fijn. Als er iets is dan kijken ze direct wat ze voor me kunnen doen en helpen zij me. De communicatie is echt super, net zoals de Vakschool.

Als jij de baas was bij Cottus, wat zou je dan verbeteren?

Wat ik merk is dat de communicatie niet bij elke vestiging zo fijn verloopt. Ik heb gewerkt met een aantal jongens die niet in Apeldoorn zaten en zij bleken meer moeite te hebben met de communicatie met hun verantwoordelijke.

Wat ik nog wel kwijt wil is dat ik heb ervaren dat Cottus heel erg goed met de medewerkers omgaat. Het zit hem in de kleine dingen, zoals een chocoladeletter met Sinterklaas en een leuke winterbarbecue met iedereen. Dat zijn hele leuke dingen waardoor je je gewaardeerd voelt.

Wat vind je van de opleidingen/cursussen?

Echt super! Ik heb eerst mijn diploma niveau 2 TIG lassen gehaald en nu ga ik verder met niveau 3. Aangezien ik weg ga bij het bedrijf waar ik nu werkzaam ben, ga ik niveau 3 in 1 maand doen. Daarna ga ik aan de slag bij een ander bedrijf. Ik ben zeker van plan om niveau 4 ook te gaan halen!

 

 

Medewerker van de maand | Maart