Omdat techniek een vak is

Medewerker van de maand | December

Ook deze maand is het weer tijd voor de medewerker van de maand! Deze maand feliciteren wij Eite Eisen, werkzaam bij de vestiging in Hoogeveen, met deze mooie titel!

Hoe ben jij destijds terecht gekomen bij Cottus en hoe lang werk je al voor ze?

Ik ben vanaf oktober 2017 werkzaam bij Cottus. Ik ben hier via een buurjongen van mij terecht gekomen. Hij werkte hier voorheen en vroeg of ik wellicht belang had bij een andere werkgever. Door zijn verhalen werd ik wel nieuwsgierig en besloot ik op gesprek te gaan. Vanaf toen ging het erg snel. Tijdens het sollicitatiegesprek werd ik aangenomen op basis van twee maanden proeftijd, maar naar twee weken mocht ik mijn contract al ondertekenen!

Wat voor werk doe je precies?

Vanaf mijn 16e ben ik al aan het werk. Ik heb de papieren voor metaalbewerking/lassen maar heb al verschillende functies gehad. Zo ben ik werkzaam geweest als klusjesman, sloper, elektricien en timmerman. Op dit moment ben ik ook werkzaam als klusjesman en krijg ik te maken met veel afwisseling in mijn werk.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

De afwisseling maakt mijn werk erg leuk. De ene keer ga ik aan de slag als timmerman en de andere keer als opperman of betonafwerker/sloper. Ik ben dus van alle markten thuis: als ik maar weet wat ik moet doen, dan doe ik het. Ik zit op dit moment bij Alberts B.V in Wezep. Hier zijn we de boel aan het reorganiseren.

Wat zijn volgens jou de voordelen van werken voor Cottus?

Het is leuk om te werken met diverse manschappen. Je krijgt veel vrijheid.

Wel heb ik ergens om gevraagd waar niets mee is gebeurd: ik zou een cursus ‘meterkastmonteur’ mogen volgen maar tot op heden heb ik hier niets meer van vernomen. Dat vind ik wel jammer omdat ik me graag wil blijven ontwikkelen.

Als jij de baas was bij Cottus, wat zou je dan verbeteren?

Ik zou meer met het personeel in gesprek gaan en een soort van screening doen. Kijken wat het personeel kan en waar mogelijkheden liggen om de medewerker op te leiden als vakman. Vervolgens zou ik wat extra in het loonpotje doen want een bedrijf staat en valt nou eenmaal met goed personeel en dat mag best beloond worden.

Wat vind je van de opleidingen/cursussen?

Onlangs heb ik een cursus hoogwerker gedaan. Dit was allemaal goed geregeld. Wel zou ik het leuk vinden om alsnog de cursus meterkastmonteur te volgen.

 

 

 

Medewerker van de maand | December