Omdat techniek een vak is

Medewerker van de maand | Mei

Het is ook deze maand weer tijd om een Cottus medewerker in het zonnetje te zetten! Wij feliciteren Johnny Koning daarom met de titel 'Medewerker van de maand'! Johnny werkt bij onze vestiging in Heerenveen en speciaal voor deze gelegenheid stelden wij hem een paar vragen:

Hoe ben jij destijds terecht gekomen bij Cottus en hoe lang werk je al voor ze?

Ik werk nu ruim drie jaar voor Cottus. Drie jaar en een maand of vier. Ik ben ooit via een Bedrijvenbeurs in contact gekomen met Cottus nadat de wegen tussen mij en mijn vorige baas, na een jarenlang dienstverband, scheidden. Het verhaal van Cottus sprak mij aan en gelukkig hebben ze alles ook waargemaakt. Ik ben tot op heden super tevreden.

Wat voor werk doe je precies?

Ik werk op dit moment bij Friesland Campina. Ik houd mij hier bezig met montage, assemblage, reparatie… eigenlijk alles op het gebied van mechanisch werk. Drie jaar geleden kwam ik hier terecht om een lege hal te helpen opbouwen tot een draaiend stuk fabriek en dat is gelukt! Op papier ben ik lasser. Maar mijn werkzaamheden omvatten meer dan lassen alleen.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Ik krijg te maken met veel afwisselende taken. Geen dag is hetzelfde en ik ervaar veer vrijheid in mijn werk. Ook heb ik nu de taak om vijf jongens aan het werk te zetten en dat vind ik ook erg leuk om te doen. Daarnaast heb ik een fijn team om mij heen, dat is natuurlijk ook erg belangrijk!

Wat zijn volgens jou de voordelen van werken voor Cottus?

Het grote voordeel vind ik dat ik niet vast zit aan één plek. Doordat ik straks weer naar een nieuw project ga krijg ik de mogelijkheid om mijzelf te blijven ontwikkelen.

Als jij de baas was bij Cottus, wat zou je dan verbeteren?

Dat vind ik erg lastig. Ik kijk er natuurlijk als medewerker anders tegenaan dan de baas en kan zo geen voorbeelden noemen. Ik heb geen dagelijks contact met het hoofdkantoor maar als er wat is dan wordt er wel naar je geluisterd.

Wat vind je van de opleidingen/cursussen die Cottus aanbiedt?

Ik heb al meerdere cursussen gedaan. Zo heb ik in drie jaar tijd, drie lascursussen behaald: twee maal een avondopleiding en één keer een dagopleiding. De mogelijkheid tot het volgen van cursussen vind ik een sterk punt van Cottus. Ik geef aan wat ik graag wil en het wordt geregeld! Na de zomer wil ik dan ook zeker weer een cursus oppakken, maar dan meer gericht op metaal. Ik leer nu alles op de werkvloer maar de theorie is ook erg belangrijk. Ik vind het prettig om door te leren, het is echt een investering in jezelf.

 

Medewerker van de maand | Mei