Techniek, maar dan door experts

BBL Traject volgen via Cottus

Voor goed en gemotiveerd technisch personeel is de komende jaren altijd werk. En de techniek is een sector waarin je veel verschillende kanten op kunt. Misschien lijkt het jou gaaf om de industriekant op te gaan, bijvoorbeeld als lasser of constructiebankwerker. Of trekt de installatietechniek jou meer en zie je jezelf al werken als CV-monteur of elektromonteur. Bij Cottus kunnen én willen we je graag kennis laten maken met jouw technische kant!

Waar je ook staat in je carrière in de techniek, wij zijn ervan overtuigd dat we je kunnen helpen bij de volgende stap. Ook als de techische wereld compleet nieuw voor je is. Daarom bieden wij een meerjarenproject aan, waarin je lekker aan het werk kan, maar daarnaast blijf je ook leren. Een zogenaamd BBL-traject. Behalve je dagelijkse werk, volg je dan ook nog tal van trainingen en cursussen om nóg beter te worden in je vak.

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Leren en werken staat centraal. In de praktijk houdt dit in dat je één dag naar school gaat en vier dagen per week werkt. Ideaal dus als je niet zo theoretisch bent aangelegd, maar je wel wilt ontwikkelen tot een echte expert in jouw technische vakgebied! 

Roepen de volgende beschrijvingen nou kriebels bij jou op:

  • Sleutel jij straks aan de werktuigbouwkundige installaties bij onze opdrachtgevers?
  • Ben jij straks de storingsmonteur die de vulmachines wederom opstart?
  • Ben jij degene die de besturingskast vol met PLC’s, frequentieregelaars, relais en zekeringen bedraadt?

Kom dan eens vrijblijvend op gesprek bij Cottus. Wij zijn ervan overtuigd dat je met de juiste mentaliteit en werkhouding een prachtige carrière in de techniek kan opbouwen. Maak alvast een Cottus DNA-profiel aan en doe onze competentie- en persoonlijkheidstest om te kijken waar jouw sterke en zwakke punten liggen.

Samen kunnen wij dan gaan werken aan jouw toekomstige carrière in de techniek!

Hoe werkt het?

Als je interesse hebt in het BBL-traject, dan ga je eerst om de tafel met een van onze projectmanagers. Het is belangrijk dat jullie elkaar goed leren kennen, want samen gaan jullie jouw persoonlijk opleidingsplan opstellen. Hierin gaan we bekijken waar jij graag wilt staat over twee tot vijf jaar. Dat leggen we samen vast in een leer-werkovereenkomst. 

Uiteraard zijn er gedurende deze tijd meerdere vaste momenten dat we samen kijken hoe je ervoor staat en of we eventueel iets aan moeten passen in het traject. Stap voor stap leiden we je op tot een vak expert maar jij houdt de regie!

BBL-opleiding in combinatie met cursussen en trainingen

We starten met een BBL-opleiding op het best aansluitende niveau (2, 3 of 4) die je gaat volgen bij een lokaal ROC. Daarnaast gaan we gedurende het BBL traject je nog verder opleiden binnen onze eigen Vakscholen. Ook word je af en toe uitgenodigd om je aan te melden voor een praktische of theoretische training of cursus.

De exacte inhoud van de extra trainingen en cursussen ligt natuurlijk aan je opleiding en functie inhoud. Als voorbeeld zie je hiernaast het opleidingstraject voor een elektromonteur.

Ik wil graag meer informatie

Persoonlijke begeleiding

De projectmanager van Cottus jouw directe aanspreekpunt voor werk en studiezaken, maar ook voor je opleiding! Hij of zij is dus projectmanager en praktijkbegeleider in één. Daarnaast heeft Cottus ook vele andere elektrotechnische, werktuigbouwkundige of lasdocenten in dienst die je overal mee kunnen helpen.

Heb je vragen? Stel ze vooral! We helpen je graag verder.

Cottus Vakschool
De cursist staat centraal
Nederland / In Company
T 0800 - 844 0 844

'Tekort aan technisch personeel loopt op'

Koppen als dit zie je regelmatig op nieuwssites en op het journaal. Het tekort aan goed opgeleid personeel in de techniek is een groot probleem in Nederland. Dit tekort geldt bijvoorbeeld voor beroepen zoals onderhoudsmonteurs, lassers, electriciens en loodgieters. Cottus heeft veel opdrachtgevers die dagelijks op zoek zijn naar nieuw personeel voor onder andere deze functies.

Dit biedt kansen voor jou! Als jij aan de slag wilt in de techniek, kan Cottus jou helpen. Wij weten alles van techniek en werken dagelijks aan prachtige technische projecten in verschillende vakgebieden. Wij leiden jou graag op tot een Cottus Expert, zodat jij ook kunt ervaren wat de technische sector jou allemaal te bieden heeft!

Solliciteer direct!

Onze vestigingen

Cottus, ooit begonnen in Twente, is met vestigingen in Almelo, Almere, Apeldoorn, Arnhem, Enschede, Groningen, Heerenveen, Helmond, Hoogeveen, Hoorn, Lichtenvoorde, Nijmegen, Sittard, Tilburg, Venlo en Zwolle uitgegroeid tot een grote regionale technische dienstverlener met een “echt technisch hart”.

Wij willen dat onze mensen kiezen voor Cottus omdat wij het verschil samen gaan maken! Jij de techneut, wij het meest passende werk! Wij zorgen met onze scholingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden volgens de cao Metaal en Techniek dat jij op waarde wordt geschat en jij jezelf verder kunt ontwikkelen tot de top techneut die wij voor ogen hebben.

Wij werken volgens onze kernwaarden Ondernemend, Betrokken, Nuchter, Persoonlijk en Bekwaam. We verwachten dat jij hier ook achter staat en dat jij ons team kan versterken!

Bekijk onze vacatures

Twee broers, twee vakmannen, twee vaste contracten bij Cottus
Twee broers, twee vakmannen, twee vaste contracten bij Cottus
09-11-2022
ALMELO – Twee broers met verschillende achtergronden, opleidingen en vakgebieden. Er zijn best wel wat verschillen tussen Jeroen (28) en Emiel (26) … Lees meer
Samenwerking UWV en Cottus sterker dan ooit: nieuw convenant getekend
Samenwerking UWV en Cottus sterker dan ooit: nieuw convenant getekend
14-10-2022
HELMOND – De succesvolle samenwerking tussen het UWV en Cottus wordt de komende jaren voortgezet. Beide partijen hebben hier donderdag een convenant… Lees meer
Vers van de pers!